Echte Hummus

(Nog geen beoordelingen)

Maak je eigen hummus met dit eenvoudige recept dat kikkererwten, tahin, knoflook en citroensap combineert tot een romige, veelzijdige dip. Perfect als gezonde snack of smaakmaker bij elke maaltijd. Ook lekker met warm pitabrood.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Totaal
    15 min
Zelfgemaakte Hummus
Hummus, een romige dip gemaakt van kikkererwten, tahin, olijfolie, citroensap en knoflook, heeft zijn wortels in het Midden-Oosten en wordt al eeuwenlang gewaardeerd als een voedzaam en veelzijdig onderdeel van de keuken in die regio.

Ingrediënten

Aantal porties:
16

Bereiding

  1. Stap 1 Hak als eerste de knoflook fijn in een blender.
  2. Stap 2 Voeg vervolgens de kikkererwten toe en bewaar ongeveer 1 eetlepel voor de garnering. Voeg het bewaarde vocht, citroensap, tahini en zout toe in de blender. Blend tot het romig en 1 geheel is.
  3. Stap 3 Schep het mengsel over in een middelgrote serveerschaal. Druppel een beetje olijfolie erover en doe een snufje peper erover. Garneer met de achtergehouden kikkererwten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 173 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 12 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 54 kcal
Vetten 3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 7 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 1 g
Eiwitten 2 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account