Ouderwets Groente Potje met Saucijs

(Nog geen beoordelingen)

Een gemakkelijk hoofdgerecht voor thuis of op de camping, want als je er brood bij wilt eten heb je slechts één pan nodig.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de 2 el bakproduct en bak de worstjes in enkele minuten bruin.
  2. Stap 2 Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze enkele minuten mee.
  3. Stap 3 Laat de worst met de ui rustig garen. (de worst hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, dat geschiedt straks in de saus)
  4. Stap 4 Voeg de courgette toe en bak ze 5 minuten mee.
  5. Stap 5 Voeg de tomaten met het vocht (maak de tomaten iets kleiner) en de uitgelekte kidneybonen toe.
  6. Stap 6 Breng het groente potje op smaak met paprikapoeder, korianderpoeder en peper en zout.
  7. Stap 7 Laat zachtjes circa 10 minuten garen.
  8. Stap 8 Kook ondertussen rijst of pasta, of serveer het potje met een stevige snee brood.
  9. Stap 9 Eet ouderwets smakelijk.

Tip

Als je ervan houdt, garneer dan met wat vers gesnipperde koriander.

Ook lekker met kikkererwten in plaats van kidneybonen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 283 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 1 augustus 2024

Tip

Als je ervan houdt, garneer dan met wat vers gesnipperde koriander.

Ook lekker met kikkererwten in plaats van kidneybonen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 584 kcal
Vetten 30.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.3 g
Koolhydraten 55.4 g
waarvan suikers 10.4 g
Vezels 14.9 g
Eiwitten 25.1 g
Zout 2.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account