Paprika's gevuld met gehakt, pesto en pijnboompitten uit de oven

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De halve rode en gele paprika's zijn gevuld met Italiaans aangemaakt gehakt met pesto en pijnboompitten. Het gehakt gaat rauw in de paprikahelften en wordt in de oven gegaard in een lekkere tomatengroentesaus.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur 5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3
  1. Gevulde paprika
  2. Tomatengroentesaus

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • Kom voor het gehakt

Bereiding

  1. Stap 1 Begin met de tomatengroentesaus. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de gesnipperde sjalot, knoflook, prei, paprika en courgetteblokjes plm. 5 minuten. Regelmatig omscheppen. Bak het laurierblaadje even mee.
  2. Stap 2 Voeg de inhoud van het blikjes tomatenblokjes en de verkruimelde bouillontablet hieraan toe.
  3. Stap 3 Maak de saus op smaak met de paprikapoeders en de gedroogde oregano. Roer een eetlepel van de geraspte kaas door de saus. Doe de saus over in een ovenschaal waarin de paprika's passen.
  4. Stap 4 Kruid het gehakt met de gesnipperde sjalot, knoflook, pesto, peterselie, peper en zout. Meng het losgeklopte ei en de paneermeel door het gehakt.
  5. Stap 5 Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Laat de pijnboompitten een beetje afkoelen.
  6. Stap 6 Meng de pijnboompitten door het gehakt.
  7. Stap 7 Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  8. Stap 8 Vul de paprikahelften met het gehakt. Zet de paprika's in de ovenschaal in de tomatengroentesaus. Strooi de rest van de geraspte kaas over het gehakt in de paprika's.
  9. Stap 9 Zet de schaal in het midden van de 180 graden voorverwarmde oven. Laat de paprika's plm. 45 minuten bakken.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De gevulde paprika's zijn lekker met rijst of pasta en een frisse salade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 841 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 30 juli 2024

Tip

De gevulde paprika's zijn lekker met rijst of pasta en een frisse salade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 776 kcal
Vetten 56.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 15.6 g
Koolhydraten 24.5 g
waarvan suikers 6.7 g
Vezels 5.1 g
Eiwitten 45 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account