De halve rode en gele paprika's zijn gevuld met Italiaans aangemaakt gehakt met pesto en pijnboompitten. Het gehakt gaat rauw in de paprikahelften en wordt in de oven gegaard in een lekkere tomatengroentesaus.
De gevulde paprika's zijn lekker met rijst of pasta en een frisse salade.
De gevulde paprika's zijn lekker met rijst of pasta en een frisse salade.
Dit gerecht, rijk aan paprika, prei, courgette en tomaten, biedt een solide portie groenten en daarmee vezels en vitaminen. Het gehakt zorgt voor eiwitten. De score is een 6 omdat het gebruik van gemengd gehakt, pesto, Emmentaler kaas en een bouillonblokje de hoeveelheid (verzadigd) vet en zout aanzienlijk kan verhogen. Door te kiezen voor mager gehakt en deze toevoegingen met mate te gebruiken, kan het een nog gezondere keuze worden.
Energie | 776 kcal |
---|---|
Vetten | 56.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 15.6 g |
Koolhydraten | 24.5 g |
waarvan suikers | 6.7 g |
Vezels | 5.1 g |
Eiwitten | 45 g |
Zout | 2.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept