Vegetarische ovenschotel bloemkool, aardappelblokjes, paprika, prei en roomkaas

Prijs: € 5,51 Recept / € 2,76 Per portie
Heeft het gesmaakt?
5 (2 beoordelingen)

De bloemkoolroosjes worden samen gekookt met de aardappelblokjes. De gebakken prei en paprika worden samen met de gesmolten roomkaas door de bloemkool gemengd. De schotel wordt gegratineerd met de geraspte kaas.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • Vergiet

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 5,51
  • Jumbo Jumbo
    € 5,76

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de bloemkool samen met de aardappelblokjes beetgaar in water met een opgeloste kruidenbouillontablet.
    1. bloemkool 1 st
    2. vastkokende aardappelen 2 st
    3. kruidenbouillonblokje 1 st
  2. Stap 2 Laat de bloemkool met de aardappel goed uitlekken in een vergiet. Doe de uitgelekte bloemkool over in een ovenschaal.
    1. bloemkool 1 st
    2. vastkokende aardappelen 2 st
  3. Stap 3 Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de prei en de paprika plm. 5 minuten.
    1. zonnebloemolie 2 el
    2. prei 1 st
    3. paprika 0,5 st
    4. groene paprika 0,5 st
  4. Stap 4 Leg de roomkaas op de prei en de paprika en laat de roomkaas zachtjes smelten. Meng alles door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    1. roomkaas kruiden 100 g
    2. peper
    3. zout
    4. nootmuskaatpoeder
  5. Stap 5 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Stap 6 Meng de prei, paprika, roomkaas door de bloemkool met aardappelblokjes.
  7. Stap 7 Strooi de geraspte kaas over de ovenschaal en zet de schaal voor 25 tot 30 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven.
    1. geraspte belegen kaas 75 g
  8. Stap 8 Haal de schaal uit de oven en strooi er nog wat gehakte peterselie over.
    1. platte peterselie 2 el
Heeft het gesmaakt?
5 (2 beoordelingen)

Tip

Je kunt deze ovenschaal vooraf maken en vlak voor het eten in de oven doen.

Meng eens wat stukjes gedroogde tomaat door de bloemkoolschotel.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
430 recepten
  • Donateur
  • 10978 keer bekeken
  • 7 keer bewaard
  • 29 juli 2024

Tip

Je kunt deze ovenschaal vooraf maken en vlak voor het eten in de oven doen.

Meng eens wat stukjes gedroogde tomaat door de bloemkoolschotel.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Redelijk gezond, let op kaas

Deze vegetarische ovenschotel scoort een 6. De basis van het gerecht is goed, met veel groenten zoals bloemkool, paprika en prei, die zorgen voor vitamines en vezels, en aardappelen voor energie. Echter, de totale hoeveelheid roomkaas en geraspte kaas is aanzienlijk, wat het gerecht calorierijk maakt en veel verzadigd vet toevoegt. Het bouillonblokje draagt ook bij aan de zoutinname. Met minder kaas zou dit gerecht een stuk gezonder zijn.

Energie 652 kcal
Vetten 43.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 19.8 g
Koolhydraten 47.6 g
waarvan suikers 7.3 g
Vezels 5.7 g
Eiwitten 18 g
Zout 4.2 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Ben
9 augustus 2024 om 20:10
5
Hoi Petra,

We hebben vanavond deze ovenschotel gegeten. Heeft goed gesmaakt en zeker voor herhaling vatbaar. Enige wat we hebben toegevoegd was een beetje mosterd.

Het viel me trouwens op dat er niet wordt aangegeven bij welke stap de peper, zout en nootmuskaat toegevoegd moeten worden.
9 augustus 2024 om 20:41
Dank je wel voor je reactie Ben. Leuk om te horen dat de bloemkoolschotel gesmaakt heeft. Goed idee van de mosterd. Peper, zout en nootmuskaat heb ik toegevoegd toen alle groenten door elkaar gemengd waren Bij stap 4. . Proeven en toevoegen. Inderdaad een foutje in mijn recept.