Vegetarische ovenschotel bloemkool, aardappelblokjes, paprika, prei en roomkaas

Heeft het gesmaakt?
5 (2 beoordelingen)

De bloemkoolroosjes worden samen gekookt met de aardappelblokjes. De gebakken prei en paprika worden samen met de gesmolten roomkaas door de bloemkool gemengd. De schotel wordt gegratineerd met de geraspte kaas.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de bloemkool samen met de aardappelblokjes beetgaar in water met een opgeloste kruidenbouillontablet.
  2. Stap 2 Laat de bloemkool met de aardappel goed uitlekken in een vergiet. Doe de uitgelekte bloemkool over in een ovenschaal.
  3. Stap 3 Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de prei en de paprika plm. 5 minuten.
  4. Stap 4 Leg de roomkaas op de prei en de paprika en laat de roomkaas zachtjes smelten. Meng alles door elkaar.
  5. Stap 5 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Stap 6 Meng de prei, paprika, roomkaas door de bloemkool met aardappelblokjes.
  7. Stap 7 Strooi de geraspte kaas over de ovenschaal en zet de schaal voor 25 tot 30 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven.
  8. Stap 8 Haal de schaal uit de oven en strooi er nog wat gehakte peterselie over.
Heeft het gesmaakt?
5 (2 beoordelingen)

Tip

Je kunt deze ovenschaal vooraf maken en vlak voor het eten in de oven doen.

Meng eens wat stukjes gedroogde tomaat door de bloemkoolschotel.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 6075 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 29 juli 2024

Tip

Je kunt deze ovenschaal vooraf maken en vlak voor het eten in de oven doen.

Meng eens wat stukjes gedroogde tomaat door de bloemkoolschotel.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 652 kcal
Vetten 43.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 19.8 g
Koolhydraten 47.6 g
waarvan suikers 7.3 g
Vezels 5.7 g
Eiwitten 18 g
Zout 4.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Ben
9 augustus 2024 om 20:10
5
Hoi Petra,

We hebben vanavond deze ovenschotel gegeten. Heeft goed gesmaakt en zeker voor herhaling vatbaar. Enige wat we hebben toegevoegd was een beetje mosterd.

Het viel me trouwens op dat er niet wordt aangegeven bij welke stap de peper, zout en nootmuskaat toegevoegd moeten worden.
9 augustus 2024 om 20:41
Dank je wel voor je reactie Ben. Leuk om te horen dat de bloemkoolschotel gesmaakt heeft. Goed idee van de mosterd. Peper, zout en nootmuskaat heb ik toegevoegd toen alle groenten door elkaar gemengd waren Bij stap 4. . Proeven en toevoegen. Inderdaad een foutje in mijn recept.