Noord Afrikaanse kippendij met ingemaakte citroen

(Nog geen beoordelingen)

De kippendijtjes gaan vooraf een nacht in de marinade. Daarna wordt de kip aangebraden en op een lage stand in de oven gegaard. Vlak voordat de kip gaar is gaan de partjes ingemaakte citroen erbij. Voor wie het lekker vindt, doet er ook nog Kalamata olijven bij.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3
  1. Kippendij
  2. Marinade

Benodigdheden

  • Schaal voor de marinade
  • Ovenschaal met deksel
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Maak de marinade door alle ingrediënten genoemd onder "Marinade" door elkaar te mengen.
  2. Stap 2 Leg de stukken kip, minimaal 2 uur maar liever een nacht, in de marinade en zorg dat alle delen ermee in aanraking komen. Eventueel nog een keer draaien.
  3. Stap 3 Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  4. Stap 4 Haal de kippendij uit de marinade en droog de kip goed af. Verwijder alles wat aan de kip is blijven kleven. Bewaar de marinade.
  5. Stap 5 Verhit de olie in een koekenpan en bak de stukken kippendij aan alle kanten bruin. Blus af met de overgebleven marinade.
  6. Stap 6 Doe de kip met de marinade over in een ovenschaal met deksel. Zet de schaal 45 tot 50 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven. Kijk af en toe of er nog genoeg vocht bij de kip zit anders wat water toevoegen.
  7. Stap 7 Voeg 10 minuten voor het einde van de oventijd de ingelegde citroen en eventueel de olijven bij de kipstukjes.
  8. Stap 8 Druk voor het opdienen de meegebakken teentjes knoflook uit en verdeel het knoflookpulp over de kip.

Tip

Geen ingelegde citroenen? Gebruik dan een biologische citroen maar laat de citroen van het begin af aan mee garen in de ovenschaal.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 394 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 29 juli 2024

Tip

Geen ingelegde citroenen? Gebruik dan een biologische citroen maar laat de citroen van het begin af aan mee garen in de ovenschaal.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 759 kcal
Vetten 60.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 13.8 g
Koolhydraten 11.5 g
waarvan suikers 0.4 g
Vezels 1.2 g
Eiwitten 43.4 g
Zout 2.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
30 juli 2024 om 10:00
Lekker Petra
30 juli 2024 om 10:04
Dank je wel Agnes. Het was een heerlijk kipgerecht. Door de citroen wordt de kip heel mals. En weinig werk. Groetjes, Petra