Zoete aardappelsoep

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze romige zoete aardappelsoep is een heerlijk gerecht dat makkelijk te bereiden is. De zoete aardappel geeft de soep een rijke smaak en mooie oranje kleur.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, zout en peper toe en bak 5 tot 8 minuten tot de ui zacht is.
  2. Stap 2 Voeg de zoete aardappel en appel toe en bak 8-10 minuten tot ze beginnen te kleuren.
  3. Stap 3 Voeg de knoflook, gember, koriander en gerookte paprika toe en bak nog 1 minuut tot het geurig is.
  4. Stap 4 Roer de appelciderazijn erdoor.
  5. Stap 5 Voeg 750 ml bouillon en de kokosmelk toe. Bewaar 4 eetlepels kokosmelk voor de garnering. Breng aan de kook, dek af en laat 20 tot 30 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
  6. Stap 6 Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie. Voeg zo nodig extra bouillon toe voor de gewenste dikte.
  7. Stap 7 Breng op smaak met peper en zout. Garneer met een scheutje kokosmelk en serveer.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Voeg eventueel wat chilipeper toe voor wat pit.

Garneer met geroosterde pompoenpitten voor extra crunch.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 540 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 29 juli 2024

Tip

Voeg eventueel wat chilipeper toe voor wat pit.

Garneer met geroosterde pompoenpitten voor extra crunch.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 245 kcal
Vetten 13.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.7 g
Koolhydraten 29.4 g
waarvan suikers 8.3 g
Vezels 4.5 g
Eiwitten 4.2 g
Zout 1.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account