De koelverse ravioli was gevuld met paddenstoelen. Verder had ik nog een kleine courgette en wat dunne prei. Met een scheutje witte wijn en overgebleven beetje zure room werd dit een heerlijke ovenschotel.
Als je in plaats van zure room (had ik over van een ander gerecht) bijvoorbeeld slagroom gebruikt, hoef je de koelverse ravioli niet vooraf te koken. De vloeibare saus zorgt er dan voor dat de ravioli gaart in de saus in de oven.
Lekker met een salade.
Als je in plaats van zure room (had ik over van een ander gerecht) bijvoorbeeld slagroom gebruikt, hoef je de koelverse ravioli niet vooraf te koken. De vloeibare saus zorgt er dan voor dat de ravioli gaart in de saus in de oven.
Lekker met een salade.
Dit gerecht krijgt een gezondheidsscore van 5 op 10. Het bevat een mooie portie groenten zoals courgette en prei, wat positief is voor de vezels en vitaminen. Daar staat tegenover dat de pancetta, zure room en kaas het gerecht ook rijk maken aan verzadigd vet en zout. De ravioli, meestal gemaakt van witte bloem, levert minder vezels dan een volkoren variant. Het is een smakelijke ovenschotel, maar door de genoemde ingrediënten is het aan te raden hier met mate van te genieten, zeker als je let op je vet- en zoutinname.
Energie | 740 kcal |
---|---|
Vetten | 46.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 17.4 g |
Koolhydraten | 38.8 g |
waarvan suikers | 6.2 g |
Vezels | 2.7 g |
Eiwitten | 30.8 g |
Zout | 5.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept