Ovenschotel ravioli met een romige saus van courgette, prei en pancetta

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De koelverse ravioli was gevuld met paddenstoelen. Verder had ik nog een kleine courgette en wat dunne prei. Met een scheutje witte wijn en overgebleven beetje zure room werd dit een heerlijke ovenschotel.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Pan
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Stap 2 Maak de saus. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de reepjes pancetta lichtbruin.
  3. Stap 3 Voeg de sjalot- en knoflooksnippers toe en bak deze glazig. Haal alles uit de pan en zet apart.
  4. Stap 4 Bak in het overgebleven vet de blokjes courgette lichtbruin. Voeg de prei eraan toe en bak deze even mee tot de prei wat zachter is geworden,
  5. Stap 5 Blus af met de witte wijn en laat een klein beetje inkoken. Zorg wel dat de saus vochtig blijft.
  6. Stap 6 Doe de pancetta en de sjalot- en knoflook er weer bij.
  7. Stap 7 Roer de zure room erdoor. (De saus mag nu niet meer koken want dan schift de zure room) Maak de saus op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
  8. Stap 8 Bereid de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in water met een kruidenbouillontablet.
  9. Stap 9 Doe dan steeds laag voor laag ravioli en saus in de ovenschaal. Eindig met de saus. (Zo verdeelt de saus beter door de ravioli. Doe je eerst de ravioli en dan de saus dan is dit moeilijk te mengen).
  10. Stap 10 Verdeel de geraspte kaas over de ravioli in de ovenschaal en zet de schaal gedurende 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot alles een lichtbruine kleur heeft gekregen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Als je in plaats van zure room (had ik over van een ander gerecht) bijvoorbeeld slagroom gebruikt, hoef je de koelverse ravioli niet vooraf te koken. De vloeibare saus zorgt er dan voor dat de ravioli gaart in de saus in de oven.

Lekker met een salade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 938 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 24 juli 2024

Tip

Als je in plaats van zure room (had ik over van een ander gerecht) bijvoorbeeld slagroom gebruikt, hoef je de koelverse ravioli niet vooraf te koken. De vloeibare saus zorgt er dan voor dat de ravioli gaart in de saus in de oven.

Lekker met een salade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 740 kcal
Vetten 46.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 17.4 g
Koolhydraten 38.8 g
waarvan suikers 6.2 g
Vezels 2.7 g
Eiwitten 30.8 g
Zout 5.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account