Lekker snel en slank stoofje met puntpaprika in de hoofdrol. Kip, champignons, ui, wat haricoverts en een tomaat met basmatirijst geserveerd.
Hier in Denemarken is bladpeterselie blijkbaar niet zo bekend of geliefd. Ik had er dit stoofje mee willen garneren. Heb mijn toevlucht maar weer genomen tot de bosui (die ik nog had).
Hier in Denemarken is bladpeterselie blijkbaar niet zo bekend of geliefd. Ik had er dit stoofje mee willen garneren. Heb mijn toevlucht maar weer genomen tot de bosui (die ik nog had).
Deze zomerstoof is een gezonde maaltijd door de vele groenten zoals puntpaprika, ui en champignons, plus kip voor de eiwitten. Het gerecht is lekker slank en wordt op smaak gebracht met kruiden. Om het nóg gezonder te maken, kun je witte rijst vervangen door volkorenrijst voor meer vezels. Het is ook goed om te letten op de hoeveelheid zout, ook al is het bouillonblokje zoutarm.
Energie | 527 kcal |
---|---|
Vetten | 20.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.47 g |
Koolhydraten | 67.7 g |
waarvan suikers | 10.5 g |
Vezels | 6.6 g |
Eiwitten | 21 g |
Zout | 0.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept