Zoete puntpaprika Zomerstoof

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Lekker snel en slank stoofje met puntpaprika in de hoofdrol. Kip, champignons, ui, wat haricoverts en een tomaat met basmatirijst geserveerd.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Pannetje
  • Hapjespan met deksel

Bereiding

  1. Stap 1 Blancheer de haricots verts enkele minuten. Giet ze af en spoel ze koud. Bewaar het blancheerwater en voeg dat aan het kookwater van de rijst toe.
  2. Stap 2 Wrijf de kippendijen rondom in met zwarte peper, paprikapoeder en een snufje zout.
  3. Stap 3 Voeg, paprika, ui, champignons en haricots verts toe en bak enkele minuten mee.
  4. Stap 4 Voeg de tomaat toe en bak mee.
  5. Stap 5 Verkruimel het stukje bouillonblokje over het geheel, leg het deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje circa 25 minuten stoven. Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  6. Stap 6 Serveer het zoetig zomerstoofje op de rijst en garneer met bosui.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Hier in Denemarken is bladpeterselie blijkbaar niet zo bekend of geliefd. Ik had er dit stoofje mee willen garneren. Heb mijn toevlucht maar weer genomen tot de bosui (die ik nog had).

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1405 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 19 juli 2024

Tip

Hier in Denemarken is bladpeterselie blijkbaar niet zo bekend of geliefd. Ik had er dit stoofje mee willen garneren. Heb mijn toevlucht maar weer genomen tot de bosui (die ik nog had).

Voedingswaarden

Per portie
Energie 527 kcal
Vetten 20.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.47 g
Koolhydraten 67.7 g
waarvan suikers 10.5 g
Vezels 6.6 g
Eiwitten 21 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account