Portugese Kabeljauw Stoof met Groente

(Nog geen beoordelingen)

Een gemakkelijk eenpansgerecht met veel groente en wat minder koolhydraten.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Hapjespan met deksel
  • Maatbeker

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alle ingrediënten gesneden klaar.
  2. Stap 2 Verwarm de olie in een hapjespan en voeg peen, ui, en knoflook toe en fruit enkele minuten.
  3. Stap 3 Voeg de aardappelblokjes en de kool toe en bak al roerend 5 minuten.
  4. Stap 4 Blus met de visbouillon, roer door en voeg de witte wijn toe.
  5. Stap 5 Laat op een laag vuurtje 7 mnuten pruttelen. Proef of de groente en aardappelblokjes voor jou de juiste bite hebben. Laat anders nog iets langer stoven.
  6. Stap 6 Leg er de 2 kabeljauwfilets op en bestrooi ze met peper en eventueel een mespuntje zout. Leg het deksel op de pan en laat nog 5-7 minuten stoven.
  7. Stap 7 Garneer met halve plakjes citoen en ringetjes bosui en serveer.

Tip

Ook lekker met gesnipperde bladpeterselie of koriander.

Slank met weinig koolhydraten en veel groente.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 423 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 18 juli 2024

Tip

Ook lekker met gesnipperde bladpeterselie of koriander.

Slank met weinig koolhydraten en veel groente.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 460 kcal
Vetten 3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.3 g
Koolhydraten 69.4 g
waarvan suikers 24.3 g
Vezels 17.1 g
Eiwitten 36.6 g
Zout 2.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account