Wat nou zonnig? Een vergissing van de weergoden. Het regende bijna de gehele dag, maar ook zonder zon smaakt deze gemakkelijke salade erg lekker.
Deze salade leent zich prima om allerlei groenterestjes uit de koelkast te verwerken. Denk aan paprika, radijs, peen, boontjes, enz.
Tja, de “zon“ hebben we er maar bijgedacht :)
Deze salade leent zich prima om allerlei groenterestjes uit de koelkast te verwerken. Denk aan paprika, radijs, peen, boontjes, enz.
Tja, de “zon“ hebben we er maar bijgedacht :)
Deze rijstsalade is een redelijk gezonde maaltijd. Hij scoort goed op groenten zoals tomaat, komkommer en maïs, wat zorgt voor de nodige vitamines en vezels. Ook levert de salade eiwitten uit de ham en het ei. De dressing is deels op basis van Griekse yoghurt, wat een lichtere keuze is. Minpuntjes zijn het gebruik van witte rijst in plaats van volkoren rijst, de aanwezigheid van bewerkt vlees (ham), en de toevoeging van mayonaise en roomboter die minder gezonde vetten bevatten. Over het geheel genomen een smakelijke maaltijd, maar met kleine aanpassingen kan hij nog gezonder.
Energie | 600 kcal |
---|---|
Vetten | 23.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 10 g |
Koolhydraten | 73.2 g |
waarvan suikers | 14.4 g |
Vezels | 4.7 g |
Eiwitten | 25.7 g |
Zout | 3.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept