Zonnige Rijstsalade

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Wat nou zonnig? Een vergissing van de weergoden. Het regende bijna de gehele dag, maar ook zonder zon smaakt deze gemakkelijke salade erg lekker.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE SALADE
  2. VOOR DE DRESSING
  3. VOOR ERBIJ

Bereiding

  1. Stap 1 Kook in de ochtend de rijst in water met het halve bouillonblokje volgens de beschrijving op de verpakking gaar en laat deze nadat afgegoten, afkoelen.
  2. Stap 2 Roer alles voor de dressing door elkaar en proef. Voeg zo nodig nog wat toe.
  3. Stap 3 Roer tomaat, komkommer en mais door de rijst. Giet er de dressing over en roer alles voorzichtig door.
  4. Stap 4 Leg op elk bord 2 blaadjes sla naar keuze en verdeel er de rijst over. Garneer met ringetjes bosui en een slingertje chilisaus of ketchup.
  5. Stap 5 Bak 2 spiegeleitjes en serveer die naast de salade.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Deze salade leent zich prima om allerlei groenterestjes uit de koelkast te verwerken. Denk aan paprika, radijs, peen, boontjes, enz.

Tja, de “zon“ hebben we er maar bijgedacht :)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 512 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 16 juli 2024

Tip

Deze salade leent zich prima om allerlei groenterestjes uit de koelkast te verwerken. Denk aan paprika, radijs, peen, boontjes, enz.

Tja, de “zon“ hebben we er maar bijgedacht :)

Voedingswaarden

Per portie
Energie 600 kcal
Vetten 23.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 10 g
Koolhydraten 73.2 g
waarvan suikers 14.4 g
Vezels 4.7 g
Eiwitten 25.7 g
Zout 3.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account