Paprikaschuitjes met geitenkaas of ansjovis

(Nog geen beoordelingen)

Deze paprikaschuitjes maak ik regelmatig als voorgerecht. Je kunt ze op vele manieren vullen. Deze keer de helft gevuld met ansjovis en de andere helft met zachte geitenkaas. De paprika's moeten ongeveer een half uur in de oven.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Ovenschaal of bakblik

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Leg de paprikaschuitjes in een ovenvaste schaal of op een bakblik.
  3. Stap 3 Verdeel de knoflookplakjes over de paprika's. Leg hierop een paar plakjes tomaat.
  4. Stap 4 Verdeel over de helft van de paprika's de ansjovis en over de andere helft de geitenkaas.
  5. Stap 5 Giet wat honing over de paprika's met geitenkaas.
  6. Stap 6 Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. De paprika's zijn dan lekker zacht en hebben wat vocht vrijgelaten (heel lekker om mee te soppen met een stukje brood).
  7. Stap 7 Garneer de paprika's met wat gehakte peterselie.

Tip

Je kunt de paprika's warm, koud of lauw eten.

Ook lekker met een streepje balsamico-crème.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 305 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 14 juli 2024

Tip

Je kunt de paprika's warm, koud of lauw eten.

Ook lekker met een streepje balsamico-crème.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 304 kcal
Vetten 27.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.6 g
Koolhydraten 10.7 g
waarvan suikers 5.2 g
Vezels 0.7 g
Eiwitten 6.1 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account