Deze paprikaschuitjes maak ik regelmatig als voorgerecht. Je kunt ze op vele manieren vullen. Deze keer de helft gevuld met ansjovis en de andere helft met zachte geitenkaas. De paprika's moeten ongeveer een half uur in de oven.
Je kunt de paprika's warm, koud of lauw eten.
Ook lekker met een streepje balsamico-crème.
Je kunt de paprika's warm, koud of lauw eten.
Ook lekker met een streepje balsamico-crème.
Dit voorgerecht is een goede keuze dankzij de basis van paprika, tomaat en knoflook, rijk aan vitamines, en het gebruik van gezonde olijfolie. De geitenkaas voegt eiwitten en calcium toe, maar ook wat verzadigd vet, terwijl de ansjovis omega-3 vetzuren biedt maar zoutrijk kan zijn. De kleine hoeveelheid honing is een bron van suiker. Ondanks deze aandachtspunten, is het door de grote hoeveelheid groenten een overwegend gezonde optie voor een voorgerecht of borrelhapje.
Energie | 304 kcal |
---|---|
Vetten | 27.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.6 g |
Koolhydraten | 10.7 g |
waarvan suikers | 5.2 g |
Vezels | 0.7 g |
Eiwitten | 6.1 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept