Bloemkool Kaas Ovenschotel

(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijk klassiek bijgerecht van romige bloemkool bedekt met een smeuïge kaassaus. Perfect om te serveren bij een lekker stukje kip of als hoofdgerecht voor vegetariërs. De knapperige korst maakt dit gerecht extra lekker.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een grote pan water aan de kook en voeg de bloemkool toe. Kook 5 minuten tot ze gaar zijn.
  2. Stap 2 Giet de bloemkool af en doe in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht.
  3. Stap 3 Zet de pan terug op het vuur en voeg melk, bloem en boter toe.
  4. Stap 4 Blijf snel kloppen terwijl de boter smelt en het mengsel aan de kook raakt. De bloem zal verdwijnen en de saus begint in te dikken. Klop 2 minuten terwijl de saus borrelt en mooi dik wordt.
  5. Stap 5 Zet het vuur uit, roer het grootste deel van de geraspte cheddar erdoor en giet over de bloemkool. Strooi de rest van de kaas erover, en indien gewenst, de paneermeel.
  6. Stap 6 Zet in de oven en bak 20 minuten tot het borrelt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 564 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 10 juli 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 250 kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 16 g
waarvan suikers 8 g
Vezels 3 g
Eiwitten 13 g
Zout 1.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account