Een heerlijk klassiek bijgerecht van romige bloemkool bedekt met een smeuïge kaassaus. Perfect om te serveren bij een lekker stukje kip of als hoofdgerecht voor vegetariërs. De knapperige korst maakt dit gerecht extra lekker.
Deze bloemkoolovenschotel scoort een 6 op 10. De bloemkool zelf is heel gezond en zit vol goede voedingsstoffen zoals vezels en vitamines. De romige kaassaus, gemaakt met boter en kaas, maakt het gerecht wel rijker aan calorieën en verzadigd vet. Hierdoor is het een lekkere keuze, maar geniet er met mate van, vooral als je op je vetinname let.
Energie | 250 kcal |
---|---|
Vetten | 15 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 9 g |
Koolhydraten | 16 g |
waarvan suikers | 8 g |
Vezels | 3 g |
Eiwitten | 13 g |
Zout | 1.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept