Bloemkoolgratin bestaande uit een beetgaar gekookte bloemkool met een saus van magor (mascarpone en gorgonzola), reepjes ham, peterselie en geraspte kaas.
Je kunt de gratin ook met andere groenten maken, zoals broccoli of romanesco.
Hou je iets van de ovenschotel over maak er dan bloemkoolsoep van door er wat bouillon aan toe te voegen.
Je kunt de gratin ook met andere groenten maken, zoals broccoli of romanesco.
Hou je iets van de ovenschotel over maak er dan bloemkoolsoep van door er wat bouillon aan toe te voegen.
Deze bloemkoolgratin levert een goede hoeveelheid groente dankzij de bloemkool. De saus, bereid met roomboter, magor (een combinatie van mascarpone en gorgonzola), extra geraspte kaas en ham, maakt het gerecht echter erg calorierijk en hoog in verzadigd vet en zout. Hoewel de bloemkool gezond is, zorgen deze toevoegingen ervoor dat het geheel een minder gezonde maaltijd wordt, vooral bij regelmatige consumptie.
Energie | 775 kcal |
---|---|
Vetten | 54.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 33.5 g |
Koolhydraten | 33.3 g |
waarvan suikers | 13.5 g |
Vezels | 5.2 g |
Eiwitten | 37.2 g |
Zout | 7.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept