Bloemkoolgratin met magor, ham en peterselie

(Nog geen beoordelingen)

Bloemkoolgratin bestaande uit een beetgaar gekookte bloemkool met een saus van magor (mascarpone en gorgonzola), reepjes ham, peterselie en geraspte kaas.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min
Bloemkoolgratin met magor, ham en peterselie

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Bloemkool
  2. Saus

Benodigdheden

  • Pan
  • Vergiet
  • Kleine pan
  • Garde
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Stap 2 Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in water met kruidenbouillontabletten, Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
  3. Stap 3 Maak de saus door de boter te smelten in een kleine pan. Voeg in één keer de bloem toe en roer goed tot alle klontjes zijn verdwenen. Laat dit 1 minuut zachtjes pruttelen zodat de bloem gaar wordt. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Voeg pas nieuwe melk toe als de melk in de pan is opgenomen.
  4. Stap 4 Laat de magor oplossen in de saus. Meng nu de helft van de geraspte kaas, de ham en de peterselie erdoor. Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en maggi-aroma.
  5. Stap 5 Meng de goed uitgelekte bloemkool door de saus.
  6. Stap 6 Doe de bloemkool over in een ovenschaal en strooi de rest van de geraspte kaas erover.
  7. Stap 7 Zet de schaal plm. 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de schotel een goudbruine kleur heeft gekregen.

Tip

Je kunt de gratin ook met andere groenten maken, zoals broccoli of romanesco.

Hou je iets van de ovenschotel over maak er dan bloemkoolsoep van door er wat bouillon aan toe te voegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 95 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 5 juli 2024

Tip

Je kunt de gratin ook met andere groenten maken, zoals broccoli of romanesco.

Hou je iets van de ovenschotel over maak er dan bloemkoolsoep van door er wat bouillon aan toe te voegen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 775 kcal
Vetten 54.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 33.5 g
Koolhydraten 33.3 g
waarvan suikers 13.5 g
Vezels 5.2 g
Eiwitten 37.2 g
Zout 7.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account