Krokante Sesamtempeh Bowl

(Nog geen beoordelingen)

Deze krokante sesamtempeh bowl is een heerlijke, gezonde maaltijd boordevol eiwitten en groenten. De krokante tempeh wordt geglaceerd met een zoet-hartige sesamssaus en geserveerd met rijst en gestoomde groenten voor een complete maaltijd.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min
Krokante Sesamtempeh Bowl

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Tempeh
  2. Sticky Sesam Roerbaksaus
  3. Optionele ingrediënten

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de tempeh in blokjes van 2 cm, doe ze in een pan en bedek met water. De tempeh moet net onder water komen te staan. Voeg sojasaus en zout toe. Breng aan de kook, dek af en laat 10 minuten sudderen op middelhoog vuur.
  2. Stap 2 Ondertussen meng je alle ingrediënten voor de roerbaksaus in een kleine kom en zet deze naast het fornuis.
  3. Stap 3 Na 10 minuten sudderen kun je eventueel de broccoliroosjes bovenop de tempeh stomen. Voeg zo nodig wat water toe, leg de broccoli op de tempeh, dek af en stoom 3-4 minuten tot ze knapperig-gaar zijn. Haal de broccoli eruit en zet apart. Giet de tempeh af en dep droog.
  4. Stap 4 Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Breng de olie op smaak met peper en zout. Voeg de tempeh voorzichtig toe en bak elke kant goudbruin. Giet de saus erbij en laat voor de helft indikken. Roer de tempeh goed door de saus, zodat alles bedekt is. Zet het vuur uit en breng eventueel verder op smaak.
  5. Stap 5 Verdeel de rijst over twee kommen en beleg met de gestoomde broccoli en andere groenten. Verdeel de tempeh erover. Garneer met lente-ui of koriander.

Tip

Maak de tempeh extra krokant door hem vlak voor het bakken door maizena te halen.

Voor een romige tahini-sojasaus: meng 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels tahinipasta, 2 theelepels sriracha, 1 theelepel rijstazijn en 1-2 theelepels ahornsiroop in een kleine kom.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 175 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 3 juli 2024

Tip

Maak de tempeh extra krokant door hem vlak voor het bakken door maizena te halen.

Voor een romige tahini-sojasaus: meng 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels tahinipasta, 2 theelepels sriracha, 1 theelepel rijstazijn en 1-2 theelepels ahornsiroop in een kleine kom.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 324 kcal
Vetten 15.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.7 g
Koolhydraten 25.8 g
waarvan suikers 7.6 g
Vezels 10.2 g
Eiwitten 23.8 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account