Deze krokante sesamtempeh bowl is een heerlijke, gezonde maaltijd boordevol eiwitten en groenten. De krokante tempeh wordt geglaceerd met een zoet-hartige sesamssaus en geserveerd met rijst en gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
Maak de tempeh extra krokant door hem vlak voor het bakken door maizena te halen.
Voor een romige tahini-sojasaus: meng 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels tahinipasta, 2 theelepels sriracha, 1 theelepel rijstazijn en 1-2 theelepels ahornsiroop in een kleine kom.
Maak de tempeh extra krokant door hem vlak voor het bakken door maizena te halen.
Voor een romige tahini-sojasaus: meng 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels tahinipasta, 2 theelepels sriracha, 1 theelepel rijstazijn en 1-2 theelepels ahornsiroop in een kleine kom.
Deze sesamtempeh bowl is een prima bron van plantaardige eiwitten en vezels, zeker met zilvervliesrijst en veel groenten. De maaltijd is smaakvol en bevat gezonde vetten. Het hoge zoutgehalte door sojasaus en extra zout, plus de toegevoegde suikers in de saus, trekken de score echter omlaag. Wie kiest voor minder zoute sojasaus en matig is met zout en suiker, maakt er een topgerecht van.
Energie | 324 kcal |
---|---|
Vetten | 15.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.7 g |
Koolhydraten | 25.8 g |
waarvan suikers | 7.6 g |
Vezels | 10.2 g |
Eiwitten | 23.8 g |
Zout | 1.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept