Courgettetaart met geitenkaas

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijke taart zowel warm als op kamertemperatuur. Perfect als lichte avondmaaltijd, als lunch of dunne puntjes bij de borrel.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Stap 2 Bekleed een lage taartvorm met het taartdeeg.
  3. Stap 3 Strooi de parmezaan op de bodem van de taart.
  4. Stap 4 Leg een laagje courgetteplakjes op de bodem.
  5. Stap 5 Daarop de helft van de geitenkaas.
  6. Stap 6 Dan nog een laagje courgettes en een laagje geitenkaas.
  7. Stap 7 Meng de losgeklopte eieren met wat room, de tijm en de zwarte peper en giet dat over de courgette.
  8. Stap 8 Bak de taart in 25/30 minuten goudbruin.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Variaties: fijngesneden zongedroogde tomaatjes op olie en/of fijngesneden zwarte olijven erdoor.

Serveer op een bedje van sla met wat dressing met tomaten en komkommers erbij.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 528 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 1 juli 2024

Tip

Variaties: fijngesneden zongedroogde tomaatjes op olie en/of fijngesneden zwarte olijven erdoor.

Serveer op een bedje van sla met wat dressing met tomaten en komkommers erbij.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 550 kcal
Vetten 36.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 19.7 g
Koolhydraten 32.1 g
waarvan suikers 1.8 g
Vezels 1.9 g
Eiwitten 23.3 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account