Zoetzuur gemarineerde kersen met amandelen, munt, en ricotta

(Nog geen beoordelingen)

Zoetzuur gemarineerde kersen met amandelen, munt en ricotta is een verrassend en verfrissend gerecht dat perfect past bij zomerse dagen. De combinatie van sappige kersen, knapperige amandelen en romige ricotta wordt opgefrist met een vleugje munt, wat zorgt voor een heerlijke balans van smaken.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Totaal
    15 min
Zoetzuur gemarineerde kersen met amandelen, munt, en ricotta
Zoetzuur gemarineerde kersen met amandelen, munt, en ricotta is een verfijnd gerecht waarbij kersen worden gemarineerd in een zoetzure dressing en vervolgens geserveerd met knapperige amandelen, frisse muntblaadjes, en romige ricotta

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Meng in een kleine kom de kersen, honing en azijn. Breng op smaak met zout en een royale hoeveelheid peper.
  2. Stap 2 Schep de ricotta kaas in kommen (of smeer het op geroosterd brood).
  3. Stap 3 Beleg met de kersen en het marineervocht, gehakte amandelen en muntblaadjes. Bestrooi eventueel met zoutvlokken.

Tip

Je kunt de amandelen ook vervangen door macadamia noten.

Het is belangrijk verse ricotta van goede kwaliteit te gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 102 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 27 juni 2024

Tip

Je kunt de amandelen ook vervangen door macadamia noten.

Het is belangrijk verse ricotta van goede kwaliteit te gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 485 kcal
Vetten 26 g
waarvan verzadigde vetzuren 11 g
Koolhydraten 42 g
waarvan suikers 29 g
Vezels 4 g
Eiwitten 25 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account