Lenterisotto met kip

(Nog geen beoordelingen)

In deze lekkere gezonde risotto heb ik kippendij, worteltjes, doperwten, bleekselderij en lente-uitjes verwerkt. De risotto is Italiaans gekruid om toch nog een beetje aan de Italianen tegemoet te komen, want deze soort risotto zul je in Italië niet tegenkomen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min
Lenterisotto met kip

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Pannetje voor de gevogeltefond

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de kipstukjes aan allen kanten bruin. Kruid de kip met peper en zout.
  2. Stap 2 Voeg de gesnipperde sjalot bij de kip en bak die kort mee. Doe de worteltjes, bleekselderij, lente-uitjes en de bevroren erwten erbij. Laat dit op een lage warmtebron een paar minuten zachtjes bakken zodat de worteltjes wat zachter worden.
  3. Stap 3 Voeg de risottorijst toe en doe verkruimelde bouillontablet, oregano en rozemarijn erbij. Voeg de witte wijn in één keer toe. Breng aan de kook en laat de wijn bijna droog koken.
  4. Stap 4 Verwarm ondertussen de gevogeltefond. Giet beetje bij beetje de gevogeltefond bij de risotto tot de rijst alles heeft opgenomen. (plm. 20 - 25 minuten)
  5. Stap 5 Maak de rijst op smaak met Piment d’Espelette en tabasco.
  6. Stap 6 Meng de gehakte peterselie door de risotto.

Tip

De risotto is het lekkerste als je deze direct eet.

Wil je een overgebleven deel risotto verwarmen? Doe dan bij het verwarmen een klein laagje water in een pan samen met de risotto. Zo smaakt de risotto bijna als vers.

Lekker met een groene salade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 169 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 25 juni 2024

Tip

De risotto is het lekkerste als je deze direct eet.

Wil je een overgebleven deel risotto verwarmen? Doe dan bij het verwarmen een klein laagje water in een pan samen met de risotto. Zo smaakt de risotto bijna als vers.

Lekker met een groene salade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 688 kcal
Vetten 19.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.4 g
Koolhydraten 84.1 g
waarvan suikers 9.9 g
Vezels 7 g
Eiwitten 32.1 g
Zout 3.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account