Kalkoenfricassee met kastanjechampignons in een romige saus met zongedroogde tomatenpesto

(Nog geen beoordelingen)

Kalkoenfilet met kastanjechampignons gebakken in een saus van zongedroogde tomaten met crème fraîche.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min
Kalkoenfricassee met kastanjechampignons in een romige saus met zongedroogde tomatenpesto

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin op hoge warmtebron de kalkoenreepjes rondom lichtbruin.
  2. Stap 2 Bak de ui- en knoflooksnippers even mee.
  3. Stap 3 Voeg de plakjes kastanjechampignons erbij en bak deze ook heel even mee.
  4. Stap 4 Strooi de bloem erover en roer goed door. Laat de bloem heel even mee bakken. Meng de verkruimelde bouillontablet erdoor.
  5. Stap 5 Blus af met de witte wijn. Laat even inkoken.
  6. Stap 6 Roer de tomaten-tapenade en de crème fraîche door de kalkoenfricassee.
  7. Stap 7 Voeg op laatst de lente-uitjes en de peterselie door de fricassee. Lekker met aardappelen en sperziebonen.

Tip

Bak de kalkoenfilet niet te lang, dan wordt de kalkoen droog.

De kalkoenfricassee is lekker met aardappelen, aardappelpuree, rijst, pasta.

In plaats van tomaten-tapenade is basilicumpesto ook lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 68 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 16 juni 2024

Tip

Bak de kalkoenfilet niet te lang, dan wordt de kalkoen droog.

De kalkoenfricassee is lekker met aardappelen, aardappelpuree, rijst, pasta.

In plaats van tomaten-tapenade is basilicumpesto ook lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 859 kcal
Vetten 67.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 19.5 g
Koolhydraten 14 g
waarvan suikers 3.4 g
Vezels 3.7 g
Eiwitten 33.2 g
Zout 3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account