Sinaasappel-Olijfolie Cake met een Vleugje Vijfkruidenpoeder

(Nog geen beoordelingen)

Met olijfolie in plaats van boter voor een lichtere textuur, en een vleugje sinaasappelschil en Chinees vijfkruidenpoeder voor een subtiele, kruidige twist. Dit basisrecept is makkelijk te maken en perfect voor iedereen die op zoek is naar een uniek, maar toch vertrouwd baksel.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur
Kruidige Sinaasappel Olijfoliecake
Cake, oorspronkelijk veel minder zoet dan nu, dateert uit het oude Egypte als een van de eerste vormen van gebak, en werd door de Romeinen geperfectioneerd met het toevoegen van zoetstoffen en glazuren.

Ingrediënten

Aantal porties:
10

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet de cakevorm in.
  2. Stap 2 Klop de eieren in een kom tot ze licht van kleur zijn. Voeg de suiker, olijfolie, sinaasappelschil en vijfkruidenpoeder toe en klop tot een glad mengsel. Mix het bakmeel en zout in het eimengsel tot het 1 geheel is. Klopt het beslag niet te lang. Giet het beslag in de cakevorm.
  3. Stap 3 Bak in de voorverwarmde oven tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt, ongeveer 45 minuten. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 151 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 5 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 292 kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 30 g
waarvan suikers 15 g
Vezels 1 g
Eiwitten 5 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account