Indiase Rode Linzen Dahl

(Nog geen beoordelingen)

Dit eenvoudige Indiase recept voor rode linzen dahl is een must-try als je op zoek bent naar een smaakvolle curry, soep of stoofpot die veganistisch en eiwitrijk is.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    25 min
Pinterest
Indiase Rode Linzen Dahl
Indiase rode linzen dahl is een voedzame, kruidige stoofpot gemaakt van rode linzen, tomaten en een mix van specerijen zoals kurkuma, komijn en koriander.

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Om te serveren

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de kokosolie in een grote pan. Voeg de gesnipperde uien toe en bak 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  2. Stap 2 Voeg dan de knoflook en gember toe en bak nog een minuut tot ze geurig zijn. Voeg ten slotte de specerijen toe en bak enkele seconden om de smaken vrij te laten komen.
  3. Stap 3 Doe de linzen in een zeef en spoel ze af onder koud stromend water. Voeg ze dan toe aan het ui-mengsel in de pan. Giet de groentebouillon erbij en roer door elkaar. Breng aan de kook. Kook afgedekt gedurende 8-10 minuten, of tot de linzen het meeste vloeistof hebben opgenomen.
  4. Stap 4 Voeg de kokosmelk en de gezeefde tomaten (optioneel) toe en laat nog eens 5-10 minuten sudderen, of tot de linzen zacht zijn. Als de saus te dik is, voeg dan een beetje meer bouillon of kokosmelk toe, tot de gewenste consistentie is bereikt.
  5. Stap 5 Breng op smaak met peper, zout, kokossuiker en limoensap. Garneer je dahl met een swirl van zuivelvrije yoghurt, vers gehakte peterselie of koriander en sesamzaadjes of andere toppings naar keuze.
  6. Stap 6 Serveer met rijst of naan brood. Eet smakelijk!

Tip

Gebruik verse ingrediënten om de smaak te behouden bij het bewaren of invriezen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 399 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 7 juni 2024

Tip

Gebruik verse ingrediënten om de smaak te behouden bij het bewaren of invriezen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 458 kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetzuren 13 g
Koolhydraten 61 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 25 g
Eiwitten 23 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account