Traybake van Pompoen, Wortel, Gnocchi & Geitenkaas

(Nog geen beoordelingen)

Proef de herfst met deze heerlijke traybake van pompoen, wortel, gnocchi en geitenkaas. Dit vegetarische recept is super eenvoudig te bereiden en zit boordevol voedzame ingrediënten. Perfect voor een doordeweekse avond.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    35 min
Traybake van Pompoen, Wortel, Gnocchi & Geitenkaas
Gnocchi, wat in het Italiaans 'klontjes' betekent, werd traditioneel gemaakt als een manier om restjes deeg te gebruiken en om een vullend gerecht te creëren met eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Stap 2 Snijd de pompoen in blokjes en de wortel in plakjes.
  3. Stap 3 Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Stap 4 Verdeel de pompoenblokjes en wortel over de bakplaat. Meng met olijfolie.
  5. Stap 5 Doe voor 20 minuten in de oven.
  6. Stap 6 Voeg vervolgens de gnocchi en verkruimelde geitenkaas toe.
  7. Stap 7 Laat nog 10 minuutjes in de oven staan.
  8. Stap 8 Serveer in kommetjes. Garneer met rucola, amandelen en zout.

Tip

Je kunt eenvoudig de pompoen en wortel door andere ingrediënten vervangen, zoals bijvoorbeeld champignons. Hetzelfde geldt voor de garnering!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 230 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 5 februari 2024

Tip

Je kunt eenvoudig de pompoen en wortel door andere ingrediënten vervangen, zoals bijvoorbeeld champignons. Hetzelfde geldt voor de garnering!

Voedingswaarden

Per portie
Energie 505 kcal
Vetten 26 g
waarvan verzadigde vetzuren 7 g
Koolhydraten 50 g
waarvan suikers 8 g
Vezels 5 g
Eiwitten 15 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account