Zuid-Afrikaanse Bobotie

(Nog geen beoordelingen)

Breng de smaken van Zuid-Afrika naar je keukentafel met deze authentieke Bobotie, een uniek en smaakvol gerecht. Het combineert sappig gehakt met de frisheid van knapperige sperziebonen en de zoete ondertoon van appeltjes, allemaal samengebracht met specerijen die je smaakpapillen zullen verrassen. Geserveerd met rijst met rozijnen.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min
Bobotie in Ovenschaal
Bobotie, uitgeroepen tot nationaal gerecht van Zuid-Afrika, is een culinair erfstuk dat zijn oorsprong vindt in de Maleise keuken van de 17e eeuw.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Stap 2 Kook de sperziebonen 15 minuten tot ze beetgaar zijn.
  3. Stap 3 Fruit de ui in een scheutje olijfolie in een pan.
  4. Stap 4 Kruid het gehakt met peper en zout en bak het rul samen met de ui.
  5. Stap 5 Doe de gekookte sperziebonen bij het gehakt en haal de pan van het vuur.
  6. Stap 6 Meng de crème fraîche, het ei, kurkuma en kerriepoeder erdoor. Voeg dan de appel toe en breng op smaak met peper en zout.
  7. Stap 7 Vet een ovenschaal in en schep het gehaktmengsel erin. Bak 20 minuten in de oven.
  8. Stap 8 Kook de rijst zoals op de verpakking staat en wel de rozijnen in lauw water.
  9. Stap 9 Meng de afgegoten rijst met de rozijnen.
  10. Stap 10 Eet smakelijk!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 523 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 2 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 378 kcal
Vetten 25.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.3 g
Koolhydraten 14.7 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 3 g
Eiwitten 20.7 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account