Goed Gevulde Ovenschotel met Bloemkool en Kip

(Nog geen beoordelingen)

Geniet van een heerlijke ovenschotel met bloemkool en kip, royaal bedekt met gesmolten kaas en knapperige bacon. Dit eenvoudige, maar smaakvolle gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond en belooft comfort op je bord, met een goede balans tussen voedzaam en hartig.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    50 min
Goed Gevulde Ovenschotel met Bloemkool en Kip
Bloemkool, een lid van de kruisbloemenfamilie samen met broccoli en spruitjes, was ooit zo geliefd bij Franse koningen dat het bekend stond als 'het juweel onder de groenten'.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet een ovenschaal van 20x20 cm in.
  2. Stap 2 Plaats de bloemkoolroosjes op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  3. Stap 3 Rooster in de voorverwarmde oven tot ze zacht, maar nog stevig zijn, ongeveer 20 minuten. Haal uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 175 graden Celsius.
  4. Stap 4 Bak ondertussen de blokjes kip tot ze goudbruin zijn.
  5. Stap 5 Vervolgens maak je de saus. Smelt in een grote sauspan boter op middelhoog vuur. Strooi bloem erbij en roer continu totdat het mengsel pruttelt en dik is, ongeveer 3 minuten. Roer langzaam de kippenbouillon erdoor en blijf roeren totdat het pruttelt, ongeveer 3 tot 5 minuten. Haal van het vuur en roer er de geraspte Cheddar erdoor tot de kaas gesmolten is. Voeg zure room toe en roer tot het 1 geheel is.
  6. Stap 6 Voeg de kipstukjes toe aan de saus en roer als laatste de geroosterde bloemkool erdoor. Giet het kipmengsel in de ingevette ovenschaal.
  7. Stap 7 Bak op 175 graden Celsius tot de ovenschotel pruttelt en helemaal gaar is, ongeveer 20 minuten.
  8. Stap 8 Strooi de resterende geraspte Cheddar kaas, gesneden bosuitjes en verkruimelde bacon erover. Serveer warm.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 734 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 1 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 713 kcal
Vetten 54 g
waarvan verzadigde vetzuren 25 g
Koolhydraten 21 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 4 g
Eiwitten 37 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account