Biefstukpuntjes met Saus

(Nog geen beoordelingen)

Met dit recept worden de biefpuntjes langzaam gestoofd in een smaakvolle saus tot ze mals zijn. Deze eenvoudige rundvleespuntjes met jus zijn een ware traktatie – ze smelten in je mond! Serveer over rijst of eiernoedels voor een hartverwarmende maaltijd die bij iedereen in de smaak valt.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    1 uur 45 min
  • Totaal
    1 uur 55 min
Biefstukpuntjes met Saus
De term 'biefstuk' komt van het Nederlandse woord 'bief', dat weer is afgeleid van het Franse 'boeuf', wat 'rundvlees' betekent.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit aan, ongeveer 3 minuten. Voeg het rundvlees toe en bak het, af en toe roerend, tot het rondom bruin is. Ongeveer 3 tot 5 minuten.
  2. Stap 2 Giet 500 ml water, sojasaus en Worcestershiresaus in de koekenpan. Roer de knoflookpoeder, zout en peper erdoor en breng het aan de kook. Zet het vuur lager, dek af en laat sudderen tot het vlees zacht is. Ongeveer 1,5 tot 2 uur.
  3. Stap 3 Wanneer het vlees bijna klaar is, meng je de resterende 250 ml water en het jusmengsel tot het 1 geheel is. Roer dit door het vleesmengsel en breng het aan de kook. Kook het, al roerend, tot het iets is ingedikt.

Tip

Gebruik indien gewenst sojasaus met een laag natriumgehalte.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 274 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 27 januari 2024

Tip

Gebruik indien gewenst sojasaus met een laag natriumgehalte.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 526 kcal
Vetten 35 g
waarvan verzadigde vetzuren 12 g
Koolhydraten 8 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 1 g
Eiwitten 43 g
Zout 3.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account