Dronken Dijtjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Coq au vin, oftewel kip gestoofd in rode wijn kennen we allemaal. Uiteraard kun je kip ook stoven in bier en als je de dijtjes van de kip neemt, ben je verzekerd van een sappig en mals stukje vlees op je bord.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    2 uur
  • Totaal
    2 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Bak de baconreepjes in een droge koekenpan knapperig, haal uit de pan en zet opzij.
  2. Stap 2 Voeg wat boter en olie toe en bak de kippendijtjes rondom lichtjes bruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Stap 3 Fruit in het overgebleven vet de peen, paprika, bleekselderij en de champignons enkele minuten. Voeg het toefje tijm en het laurierblad toe en bak even mee.
  4. Stap 4 Voeg de ui en de knoflook toe en fruit even mee. Blus met het bier en verkruimel er 1/2 bouillonblokje kip overheen.
  5. Stap 5 Deksel op de pan en laat circa 90 minuten op een laag vuurtje stoven.
  6. Stap 6 Haal vervolgens het deksel van de pan en laat de saus in een half uurtje indikken, of maak een maizenapapje.
  7. Stap 7 Vis het toefje tijm en het laurierblad eruit en....Proef. Voeg eventueel wat basterdsuiker toe.
  8. Stap 8 Serveer met frietjes, rijst of gekookte aardappeltjes.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Als je met keukengaren de tijm tot een toefje bindt, kun je het eenvoudiger uit de stoofpot halen. Het toefje tijm is er voor de smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
370 recepten
  • Donateur
  • 1104 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 22 mei 2024

Tip

Als je met keukengaren de tijm tot een toefje bindt, kun je het eenvoudiger uit de stoofpot halen. Het toefje tijm is er voor de smaak.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Redelijk met kanttekeningen

Dit stoofgerecht scoort redelijk dankzij de ruime hoeveelheid groenten zoals wortel, paprika en bleekselderij, en de eiwitrijke kippendij. Punten worden echter verloren door het gebruik van calorierijke ingrediënten zoals baconreepjes, roomboter en tripelbier, die het vet- en alcoholgehalte verhogen. Hoewel gekozen is voor een bouillonblokje met minder zout, blijft het zoutgehalte iets om rekening mee te houden, mede door de bacon. Het is een smaakvolle maaltijd, maar door de toevoegingen minder geschikt voor wie strikt op vet, calorieën of zout let.

Energie 960 kcal
Vetten 63.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 20.5 g
Koolhydraten 22.4 g
waarvan suikers 5.8 g
Vezels 3.6 g
Eiwitten 54.6 g
Zout 3.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account