Een lekkere romige courgettesoep, mede door de smeerkaas die in de soep is verwerkt. De beetgare plakjes champignons maken de soep extra lekker.
Ik bak het laurierblaadje altijd even mee. Dan geeft het meer smaak.
In plaats van smeerkaas kun je ook geraspte kaas gebruiken.
In plaats van oregano is tijm ook een optie.
Vegetariërs gebruiken groentefond en een kruidenbouillontablet.
Ik bak het laurierblaadje altijd even mee. Dan geeft het meer smaak.
In plaats van smeerkaas kun je ook geraspte kaas gebruiken.
In plaats van oregano is tijm ook een optie.
Vegetariërs gebruiken groentefond en een kruidenbouillontablet.
Deze soep scoort een 6 op 10. Positief zijn de vele groenten zoals courgette, prei en champignons, die zorgen voor vezels en vitamines. De toevoeging van smeerkaas en room verhoogt echter het gehalte aan verzadigd vet en (potentieel) natrium, wat de score drukt. Ondanks het gebruik van gezonde olijfolie, maken deze romige elementen en de mogelijk zoute bouillon de soep minder gezond dan een variant zonder deze toevoegingen.
Energie | 221 kcal |
---|---|
Vetten | 19 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 8.2 g |
Koolhydraten | 9.9 g |
waarvan suikers | 5 g |
Vezels | 2.1 g |
Eiwitten | 4.8 g |
Zout | 2.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept