Ingemaakte appelmoes met vanillesuiker, citroensap en kaneel uit eigen keuken

(Nog geen beoordelingen)

Van een buurvrouw hoorde ik dat zij appelmoes inmaakte in potjes. De appelmoes blijft lang goed en wordt zo'n beetje op dezelfde manier gemaakt als jam. Deze appelmoes is gemaakt met vanillesuiker, citroensap, honing en kaneel.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min
Ingemaakte appelmoes met vanillesuiker, citroensap en kaneel uit eigen keuken

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Zet schone, met kokend water omgespoelde, jampotten klaar.
  2. Stap 2 Bedek de bodem van de pan met een laagje water. Doe de stukjes appel samen met het citroensap in de pan en breng aan de kook. Zet de warmtebron laag. Laat de appels plm. 20 minuten zachtjes koken.
  3. Stap 3 Pureer de appelstukjes met de staafmixer. Maak de appelmoes niet te fijn, laat nog wat stukjes heel. Is de appelmoes te dik voeg er dan nog wat water of citroensap aan toe. Breng de appelmoes op smaak met een snufje zout, honing, vanillesuiker en kaneel.
  4. Stap 4 Breng de appelmoes opnieuw aan de kook. Zodra de appelmoes kookt kun je de potten vullen tot aan de rand. Doe het deksel op de potten en zet de potten op hun kop. Keer de potten na plm. 5 minuten om en laat de appelmoes afkoelen.

Tip

Probeer, in plaats van citroensap, eens limoncello. (natuurlijk niet geschikt voor kinderen).

In plaats van vanillesuiker kun je ook gewone suiker gebruiken.

De appelmoes blijft zeker een jaar goed.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 97 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 17 mei 2024

Tip

Probeer, in plaats van citroensap, eens limoncello. (natuurlijk niet geschikt voor kinderen).

In plaats van vanillesuiker kun je ook gewone suiker gebruiken.

De appelmoes blijft zeker een jaar goed.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 170 kcal
Vetten 0.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.1 g
Koolhydraten 45.1 g
waarvan suikers 36.1 g
Vezels 4.4 g
Eiwitten 0.9 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
20 mei 2024 om 10:58
Hoi Petra, bedankt voor de toelichting 👍
19 mei 2024 om 10:05
Dag Yakup, de appelmoes hoeft niet in de koelkast. Bij mij staat de appelmoes in de voorraadkast. Ik heb de appelmoes al heel vaak gemaakt. Je kunt de ingemaakt appelmoes een beetje vergelijken met jam. Zorg voor hete appelmoes, warme schone jampotten en vul de potten tot aan de rand. Dan blijven ze echt zo lang goed. Veel succes ermee. Groet, Petra
18 mei 2024 om 17:25
Hoi Petra, bedankt voor je recept. Er staat dat de appelmoes zeker 1 jaar goed blijft. Moet het dan in de koelkast bewaard worden? Ik vind 1 jaar namelijk best lang voor een zelfgemaakt appelmoes.