Karamel Shortbread Vierkantjes

(Nog geen beoordelingen)

Met dit eenvoudige recept maak je deze heerlijke karamelvierkantjes, ook wel bekend als Millionaire's Shortbread. Ze bestaan uit een boterachtige bodem, een rijke karamelvulling en een heerlijke laag melkchocolade.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    45 min
Karamel Shortbread Vierkantjes
Shortbread, een traditioneel Schots koekje, werd oorspronkelijk gemaakt met gist, maar kreeg zijn kenmerkende brosse textuur toen bakkers gist vervingen door boter.

Ingrediënten

Aantal porties:
32

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Stap 2 Om de shortbread te maken meng je de bloem, 150 gram zachte boter en suiker in een middelgrote kom tot het mengsel goed gemengd en kruimelig is. Druk het in de bodem van een vierkante bakvorm van 23 bij 23 centimeter.
  3. Stap 3 Bak in de voorverwarmde oven tot het droog en licht goudbruin is, ongeveer 20 minuten.
  4. Stap 4 Om de karamel te maken breng je de overige boter, bruine suiker, gecondenseerde melk en glucosestroop aan de kook in een steelpannetje op middellaag vuur. Kook gedurende 5 minuten, haal vervolgens van het vuur en klop het geheel krachtig met een houten lepel voor ongeveer 3 minuten. Giet over de gebakken bodem (de bodem mag warm of afgekoeld zijn). Laat het op kamertemperatuur staan totdat de karamel begint op te stijven. Dit duurt 2 tot 3 uur.
  5. Stap 5 Verhit de chocolade al roerend totdat de chocolade gesmolten en glad is.
  6. Stap 6 Giet de chocolade over de karamellaag en spreid gelijkmatig uit. Laat afkoelen in de koelkast tot de chocolade is gezet, ongeveer 30 minuten. Snijd in vierkante blokjes.

Tip

Bestrooi met grove zeezout

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 161 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 23 januari 2024

Tip

Bestrooi met grove zeezout

Voedingswaarden

Per portie
Energie 148 kcal
Vetten 9 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 16 g
waarvan suikers 11 g
Vezels 0 g
Eiwitten 1 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account