De Allerlekkerste Authentieke Beef Rendang

(Nog geen beoordelingen)

Rundvlees Rendang is een rijk en pittig Indonesisch/Maleisisch stoofgerecht, geliefd op feestelijke gelegenheden. Dit authentieke recept gebruikt rundvlees, specerijen en kokosmelk voor een smaakvol resultaat. Het wordt in de lokale Indonesische en Maleisische taal 'rendang daging' genoemd en is misschien wel het beroemdste rundvleesrecept in Indonesië, Maleisië en in mindere mate Singapore.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    1 uur 30 min
  • Totaal
    1 uur 45 min
Pinterest
Beef Rendang
Wist je dat rendang, een rijk Indonesisch stoofgerecht, oorspronkelijk werd gemaakt om vlees te conserveren door het urenlang te koken in kokosmelk en kruiden tot het meeste vocht is verdampt en het vlees intens van smaak is?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Voor de kruidenpasta snijd je de laoswortel, gember, sjalotjes, knoflook, citroengras en chili pepers fijn. Mix ze vervolgens in een keukenmachine tot een fijne pasta.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een stoofpan en voeg de kruidenpasta, kaneel, kruidnagels, steranijs en kardemom toe en bak al roerend tot het de geuren vrijkomen.
  3. Stap 3 Voeg het rundvlees en het geplette citroengras toe en roer gedurende 1 minuut.
  4. Stap 4 Voeg de kokosmelk, tamarindesap en water toe en laat het op middelhoog vuur sudderen,. Blijf regelmatig roeren tot het vlees bijna gaar is.
  5. Stap 5 Voeg nu de kaffir limoenblaadjes, kerisik, en suiker toe. Roer goed door om te mengen met het vlees.
  6. Stap 6 Zet het vuur laag, dek af en laat 1 tot 1,5 uur sudderen totdat het vlees heel mals is en de saus is ingedikt. Voeg naar smaak meer zout en suiker toe.
  7. Stap 7 Serveer direct met gestoomde rijst en bewaar wat voor de volgende dag!

Tip

Je kunt zelf kerisik (geroosterde kokos) maken door geraspte kokos in een droge wok te bakken en continu te roeren totdat ze goudbruin zijn.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 667 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 17 april 2024

Tip

Je kunt zelf kerisik (geroosterde kokos) maken door geraspte kokos in een droge wok te bakken en continu te roeren totdat ze goudbruin zijn.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 416 kcal
Vetten 52 g
waarvan verzadigde vetzuren 24 g
Koolhydraten 20 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 4 g
Eiwitten 36 g
Zout 0.33 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account