Rundvlees Rendang is een rijk en pittig Indonesisch/Maleisisch stoofgerecht, geliefd op feestelijke gelegenheden. Dit authentieke recept gebruikt rundvlees, specerijen en kokosmelk voor een smaakvol resultaat. Het wordt in de lokale Indonesische en Maleisische taal 'rendang daging' genoemd en is misschien wel het beroemdste rundvleesrecept in Indonesië, Maleisië en in mindere mate Singapore.
Je kunt zelf kerisik (geroosterde kokos) maken door geraspte kokos in een droge wok te bakken en continu te roeren totdat ze goudbruin zijn.
Je kunt zelf kerisik (geroosterde kokos) maken door geraspte kokos in een droge wok te bakken en continu te roeren totdat ze goudbruin zijn.
Dit recept voor Beef Rendang krijgt een matige gezondheidsscore. Hoewel het rijk is aan aromatische specerijen die gunstig kunnen zijn, bevat het gerecht een aanzienlijke hoeveelheid verzadigd vet afkomstig van de runderriblappen en de royale hoeveelheid kokosmelk en kerisik. Daarnaast dragen de 5 eetlepels olijfolie bij aan de caloriedichtheid en is er suiker toegevoegd. Door deze factoren is Rendang een gerecht dat qua gezondheidswaarde in het midden scoort en het best met mate geconsumeerd kan worden als onderdeel van een gebalanceerd voedingspatroon.
Energie | 416 kcal |
---|---|
Vetten | 52 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 24 g |
Koolhydraten | 20 g |
waarvan suikers | 9 g |
Vezels | 4 g |
Eiwitten | 36 g |
Zout | 0.33 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept