Rundvlees Rendang is een rijk en pittig Indonesisch/Maleisisch stoofgerecht, geliefd op feestelijke gelegenheden. Dit authentieke recept gebruikt rundvlees, specerijen en kokosmelk voor een smaakvol resultaat. Het wordt in de lokale Indonesische en Maleisische taal 'rendang daging' genoemd en is misschien wel het beroemdste rundvleesrecept in Indonesië, Maleisië en in mindere mate Singapore.
Je kunt zelf kerisik (geroosterde kokos) maken door geraspte kokos in een droge wok te bakken en continu te roeren totdat ze goudbruin zijn.
Je kunt zelf kerisik (geroosterde kokos) maken door geraspte kokos in een droge wok te bakken en continu te roeren totdat ze goudbruin zijn.
Energie | 416 kcal |
---|---|
Vetten | 52 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 24 g |
Koolhydraten | 20 g |
waarvan suikers | 9 g |
Vezels | 4 g |
Eiwitten | 36 g |
Zout | 0.33 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept