Biefstukreepjes met wortel en broccoli

Prijs: € 7,78 Recept / € 3,89 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Lekkere pittige reepjes biefstuk in sojasaus, met kort geroerbakte wortel en broccoli. Gezond én superlekker! En ook nog eens weinig werk. In dit recept met rijst, maar je kunt natuurlijk ook mie gebruiken.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan
  • Vijzel

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 7,78
  • Dirk Dirk
    € 8,43
  • Jumbo Jumbo
    € 8,78

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd ondertussen de biefstuk in reepjes Snijd de knoflook in dunne plakjes en de rode peper in ringetjes. Snijd de gemberwortel fijn. Schep in een diep bord de biefstuk om met de knoflook, rode peper, komijn, gember en sojasaus. Snijd de broccoli in kleine roosjes en snijd de winterwortel in halve maantjes.
    1. rijst 80 g
    2. biefstuk 200 g
    3. knoflook 2 teentjes
    4. rode chilipeper 1 st
    5. gemalen komijn 1 tl
    6. gember 2 cm
    7. sojasaus 1 el
    8. broccoli 1 st
    9. wortel 1 st
  2. Stap 2 Roerbak de biefstukreepjes max twee minuten in een scheutje olie. Haal ze dan uit de pan en bak hierin de wortel en broccoliroosjes een minuut of vijf. Voeg een heel klein scheutje sherry en het halve bouillonblokje toe. Even doorroeren en nog een paar minuutjes laten garen. Dan de biefstukreepjes er weer bij. Verwarm nog heel kort.
    1. zonnebloemolie
    2. biefstuk 200 g
    3. broccoli 1 st
    4. wortel 1 st
    5. sherry medium
    6. bouillonblokje 0,5 st
  3. Stap 3 Schep de rijst in 2 kommen en verdeel de broccoli en de biefstuk erover. Garneer elke kom met een klein beetje sesamzaad en de partjes limoen.
    1. sesamzaad
    2. limoen
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik echte sojasaus en geen ketjap, dat komt de smaak absoluut ten goede. Liefst ook zelf gevijzelde komijnzaadjes. Het is een paar seconden werk, maar veel lekkerder dan komijnpoeder.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 49 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 3 juli 2025

Tip

Gebruik echte sojasaus en geen ketjap, dat komt de smaak absoluut ten goede. Liefst ook zelf gevijzelde komijnzaadjes. Het is een paar seconden werk, maar veel lekkerder dan komijnpoeder.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Gezonde balans

Dit gerecht scoort hoog op gezondheid dankzij de ruime hoeveelheid groenten, met vezelrijke broccoli en wortel als hoofdrolspelers. De biefstuk levert een goede portie eiwitten en ijzer, terwijl de portie rijst bescheiden is, wat zorgt voor een mooie balans. De vele verse smaakmakers zoals gember, knoflook en rode peper zijn een pluspunt. Het enige minpunt is het relatief hoge zoutgehalte door de combinatie van sojasaus en een bouillonblokje. Door een zoutarme sojasaus en/of bouillon te gebruiken, of het bouillonblokje weg te laten, zou dit recept nog gezonder zijn.

Energie 331 kcal
Vetten 4.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.3 g
Koolhydraten 44.1 g
waarvan suikers 4.1 g
Vezels 3.7 g
Eiwitten 29.8 g
Zout 2.4 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account