Spaanse tomaten/paprikasalade met rode ui, kappertjes en gevulde olijven

Prijs: € 3,72 Recept / € 1,86 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Ik had nog een mooie grote Coeur de Boeuf tomaat liggen die ik goed kon gebruiken voor deze heerlijke salade. In het midden de in stukjes gesneden gele paprika, Verder kappertjes rode ui en halve met kaas gevulde olijven. Niet alleen de salade maar ook de dressing is een beetje Spaans.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Spaanse tomatensalade
  2. Dressing

Benodigdheden

  • Platte schaal
  • Kommetje voor de dressing
  • Garde

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 3,72

Bereiding

  1. Stap 1 Klop een dressing van de sherryazijn, olijfolie, gedroogde tijm en peper en zout.
    1. sherry-azijn 1 el
    2. extra vierge olijfolie 3 el
    3. gedroogde tijm 1 tl
    4. peper
    5. zeezout
  2. Stap 2 Beleg een platte schaal rondom met de plakken tomaat. Leg een hoopje van de stukjes gele paprika in het midden.
    1. tomaat 1 st
    2. gele paprika 1 st
  3. Stap 3 Leg de gehalveerde olijven op de schaal en verdeel de kappertjes en rode ui erover.
    1. groene olijven gevuld met feta 6 st
    2. kappertjes 1 el
    3. rode ui 1 st
  4. Stap 4 Verdeel de dressing met een lepel over de salade. Laat de salade heel even intrekken voordat je de salade opdient.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook lekker met wat vlokjes Parmezaanse kaas over de salade,

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 67 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 27 juni 2025

Tip

Ook lekker met wat vlokjes Parmezaanse kaas over de salade,

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Overwegend gezond

Deze salade scoort hoog door de overvloed aan verse groenten zoals tomaat, paprika en ui, die rijk zijn aan vitamines, mineralen en vezels. De dressing op basis van extra vierge olijfolie levert daarnaast gezonde onverzadigde vetten. Het voornaamste minpunt is het relatief hoge zoutgehalte, dat wordt veroorzaakt door de met kaas gevulde olijven en de kappertjes. De kaas voegt ook wat verzadigd vet toe. Desondanks blijft het een zeer voedzame en overwegend gezonde keuze, ideaal als bijgerecht of lichte lunch.

Energie 267 kcal
Vetten 24.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.5 g
Koolhydraten 11.5 g
waarvan suikers 3.8 g
Vezels 3.7 g
Eiwitten 1.9 g
Zout 1.2 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account