Italiaanse Gehaktballen

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit Italiaanse gehaktballenrecept is heel eenvoudig te maken, omdat je ze niet in de pan hoeft te braden. Zodra de gehaktballen klaar zijn voeg je ze toe aan je favoriete tomatensaus en laat je ze 1 tot 2 uur sudderen.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    55 min
Pinterest
Italiaanse Gehaktballen
Wist je dat gehaktballen in bijna elke keuken ter wereld voorkomen, met variaties van de Italiaanse polpette tot de Zweedse köttbullar, elk met hun eigen unieke mix van kruiden en ingrediënten?

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten.
  2. Stap 2 Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en vet in. Laat het paneermeel 20 minuten weken in een kleine kom met de melk.
  3. Stap 3 Verhit ondertussen olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak al roerend tot de ui zacht is geworden en glazig is. Ongeveer 5 minuten. Zet het vuur laag en blijf bakken en roeren tot de ui heel zacht is. Nog ongeveer 15 minuten langer.
  4. Stap 4 Doe het gehakt in een grote kom. Voeg de ui, het paneermeelmengsel, eieren, Parmezaanse kaas, peterselie, knoflook, zout, zwarte peper, Italiaanse kruiden, en chilivlokken toe. Meng met een rubberen spatel tot alles goed is gemixt. Dek af en zet ongeveer een uur in de koelkast.
  5. Stap 5 Verwarm de oven voor op 220 graden C.
  6. Stap 6 Vorm het mengsel tot ballen van ongeveer 4 cm in diameter en plaats op de bakplaat.
  7. Stap 7 Bak in de voorverwarmde oven tot ze bruin en gaar zijn. 15 tot 20 minuten.
  8. Stap 8 Serveer en eet smakelijk!
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 432 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 10 april 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 390 kcal
Vetten 31 g
waarvan verzadigde vetzuren 12 g
Koolhydraten 5 g
waarvan suikers g
Vezels 1 g
Eiwitten 21 g
Zout 1.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account