Dit Italiaanse gehaktballenrecept is heel eenvoudig te maken, omdat je ze niet in de pan hoeft te braden. Zodra de gehaktballen klaar zijn voeg je ze toe aan je favoriete tomatensaus en laat je ze 1 tot 2 uur sudderen.
Deze gehaktballen scoren gemiddeld op gezondheid. Ze bevatten een goede hoeveelheid eiwitten uit het gehakt, maar half-om-half gehakt is niet de magerste keuze en het recept gebruikt paneermeel, melk en kaas wat extra koolhydraten en vetten toevoegt. De hoeveelheid zout is ook aan de hoge kant. Positief is dat de ballen in de oven worden gebakken in plaats van gefrituurd, wat vet bespaart, en er verse ingrediënten zoals ui, knoflook en peterselie worden gebruikt. Voor een gezondere maaltijd, combineer met veel groenten en let op de portiegrootte.
Energie | 390 kcal |
---|---|
Vetten | 31 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 12 g |
Koolhydraten | 5 g |
waarvan suikers | g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 21 g |
Zout | 1.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept