Romige rode bietjessoep met gorgonzola

Prijs: € 2,51 Recept / € 1,26 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijke soep van voorgekookte rode bietjes gegarneerd met wat gorgonzola. De combinatie van de bietjes met gorgonzola was erg lekker.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Staafmixer
  • Borden of kommen

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 2,51
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 2,71
  • Plus Plus
    € 2,92

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken ui met het laurierblaadje even aan. Doe de rode bietjes en de tijm erbij. Voeg zoveel water toe dat de bietjes net onder staan. Verkruimel de bouillontablet en voeg die bij de bietjes. Breng de soep aan de kook, laat plm. 20 minuten zachtjes koken.
    1. olijfolie 1 el
    2. rode ui 1 st
    3. laurierblad 1 st
    4. rode bieten gekookt 2 st
    5. gedroogde tijm 2 tl
    6. water
    7. paddenstoelenbouillonblokje 1 st
  2. Stap 2 Verwijder het laurierblaadje. Voeg de crème fraîche toe. Pureer de soep met de staafmixer. Maak de soep op smaak met balsamicoazijn en zwarte peper.
    1. laurierblad 1 st
    2. crème fraîche 50 ml
    3. balsamicoazijn 1 el
    4. peper
  3. Stap 3 Serveer de soep in kommen of diepe borden. Doe in elk bord of kom wat verkruimelde gorgonzola. Garneer de soep verder met wat dille.
    1. gorgonzola 2 el
    2. dille
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Neem in plaats van gorgonzola zachte geitenkaas of stukjes hardgekookte eieren.

Je kunt de soep ook koud eten; lekker op warme dagen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 51 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 23 juni 2025

Tip

Neem in plaats van gorgonzola zachte geitenkaas of stukjes hardgekookte eieren.

Je kunt de soep ook koud eten; lekker op warme dagen.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Goede groentebasis

Deze soep krijgt een goede score omdat de basis volledig uit groenten bestaat. Rode bieten zijn een uitstekende bron van vezels, vitamines en mineralen. Het gebruik van olijfolie en kruiden is ook positief. De toevoeging van gorgonzola, crème fraîche (ook al is het de light-variant) en een bouillontablet verhoogt echter het gehalte aan verzadigd vet en met name zout aanzienlijk. Hierdoor is het een voedzame maaltijd, maar niet optimaal voor de allerhoogste gezondheidsscore.

Energie 129 kcal
Vetten 7.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.7 g
Koolhydraten 13.3 g
waarvan suikers 7.8 g
Vezels 2.4 g
Eiwitten 4.7 g
Zout 1.1 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account