Salade haricots verts met knoflook en ansjovis

Prijs: € 4,91 Recept / € 2,46 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Heerlijke zomeralade van beetgare haricots verts met veel knoflook, gesmolten ansjovis, olijven en lente-uitjes.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef of vergiet
  • Schaa voor de salade

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 4,91
  • Plus Plus
    € 4,94
  • Jumbo Jumbo
    € 4,99

Bereiding

  1. Stap 1 Halveer de bonen. Kook de bonen beetgaar. Laat de bonen goed uitlekken.
    1. haricots verts 250 g
  2. Stap 2 Verhit de olijfolie. Fruit de knoflook zachtjes in de olie en laat na 1 minuut de ansjovis samen met de knoflook zachtjes smelten. Blus af met de witte wijnazijn.
    1. olijfolie 2 el
    2. knoflook 2 teentjes
    3. ansjovisfilets in olijfolie 1 klein blikje
    4. witte wijnazijn 2 el
  3. Stap 3 Meng die door de nog warme bonen en plakjes olijven. Laat de salade afkoelen. Schep regelmatig om. Serveer de salade met de lente-uitjes.
    1. zwarte olijven
    2. bosui 2 st
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Lekkere salade bij de barbecue. Als hoofdgerecht met gebakken aardappelen. Bijgerecht Mediterrane gerechten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 61 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 16 juni 2025

Tip

Lekkere salade bij de barbecue. Als hoofdgerecht met gebakken aardappelen. Bijgerecht Mediterrane gerechten.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Voedzaam maar zout

Deze salade is een gezonde keuze dankzij de grote hoeveelheid groenten in de vorm van haricots verts, knoflook en lente-ui, die zorgen voor vezels, vitaminen en mineralen. De olijfolie levert gezonde onverzadigde vetten en de ansjovis is een bron van omega-3 vetzuren. Het enige aandachtspunt is het zoutgehalte; zowel ansjovis als olijven bevatten veel zout. Voor wie op de zoutinname moet letten, is dit een belangrijk punt om rekening mee te houden. Over het algemeen is het een voedzaam bijgerecht, maar door het hoge zoutgehalte scoort het geen topcijfer.

Energie 128 kcal
Vetten 5.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.1 g
Koolhydraten 11.5 g
waarvan suikers 4.5 g
Vezels 4.1 g
Eiwitten 9.2 g
Zout 2.4 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account