Deze bananenmuffins zijn smeuïg en erg lekker. Dit is een eenvoudig recept waarbij kinderen kunnen helpen en perfect als je rijpe bananen over hebt. Ze zijn heerlijk van zichzelf of met walnoten of chocoladedruppels.
Wil je wat anders proberen? Enkele opties voor toevoegingen zijn chocoladedruppels, walnoten, pecannoten, havermout, chiazaad, pompoenpitten en gedroogd fruit.
Wil je wat anders proberen? Enkele opties voor toevoegingen zijn chocoladedruppels, walnoten, pecannoten, havermout, chiazaad, pompoenpitten en gedroogd fruit.
Deze bananenmuffins scoren een 4 op 10. Hoewel de bananen waardevolle voedingsstoffen zoals vezels en kalium leveren, bevat het recept een aanzienlijke hoeveelheid toegevoegde suiker (150 gram voor 12 muffins) en wordt er gebruik gemaakt van witte bloem en boter. Dit maakt de muffins calorierijk en minder voedzaam dan een snack gebaseerd op volkorenproducten en met minder suiker. Ze zijn dus prima als een incidentele traktatie, maar minder geschikt voor regelmatige consumptie binnen een gezond eetpatroon.
Energie | 186 kcal |
---|---|
Vetten | 6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3 g |
Koolhydraten | 32 g |
waarvan suikers | 17 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 3 g |
Zout | 0.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept