Bananenmuffins

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze bananenmuffins zijn smeuïg en erg lekker. Dit is een eenvoudig recept waarbij kinderen kunnen helpen en perfect als je rijpe bananen over hebt. Ze zijn heerlijk van zichzelf of met walnoten of chocoladedruppels.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min
Pinterest
Bananenmuffins
Wist je dat bananenmuffins vaak extra smeuïg zijn omdat de bananen natuurlijke suikers en vocht toevoegen aan het beslag?

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Stap 2 Vet een bakvorm voor 12 muffins in of vul de bakvorm met papieren muffin vormpjes.
  3. Stap 3 Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda en zout samen in een kom en zet opzij.
  4. Stap 4 Meng in een andere grote kom de geprakte bananen, suiker, ei en gesmolten boter tot het goed gemengd is.
  5. Stap 5 Meng het bloemmengsel erdoor tot het glad is.
  6. Stap 6 Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Vul ze voor 2/3e.
  7. Stap 7 Bak in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant terugveert bij licht indrukken, ongeveer 25 tot 30 minuten. Laat kort afkoelen in de vorm, daarna overbrengen naar een rooster om volledig af te koelen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Wil je wat anders proberen? Enkele opties voor toevoegingen zijn chocoladedruppels, walnoten, pecannoten, havermout, chiazaad, pompoenpitten en gedroogd fruit.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 553 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 4 april 2024

Tip

Wil je wat anders proberen? Enkele opties voor toevoegingen zijn chocoladedruppels, walnoten, pecannoten, havermout, chiazaad, pompoenpitten en gedroogd fruit.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 186 kcal
Vetten 6 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 32 g
waarvan suikers 17 g
Vezels 1 g
Eiwitten 3 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account