Risotto met Paddenstoelen

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze paddenstoelenrisotto wordt op de langzame en iets lastigere manier bereid, maar het is oh zo de moeite waard! Het is erg lekker met gegrild vlees en kipgerechten.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    45 min
Pinterest
Risotto met Paddenstoelen
Wist je dat voor risotto met paddenstoelen vaak porcini wordt gebruikt voor een intensere smaak?

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten.
  2. Stap 2 Verwarm de bouillon in een pan op laag vuur.
  3. Stap 3 Verwarm ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op medium-hoog vuur. Voeg de portobello en champignons toe. Bak en roer tot ze zacht zijn. Ongeveer 3 minuten. Doe de paddenstoelen en hun vocht in een kom en zet opzij.
  4. Stap 4 Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan. Roer de de sjalotten erdoor en bak gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de rijst toe en bak al roerend tot de rijst bedekt is met olie en licht goudkleurig is. Ongeveer 2 minuten.
  5. Stap 5 Giet de wijn erbij en roer constant totdat de wijn volledig is opgenomen. Voeg ongeveer 125 ml warme bouillon toe aan de rijst en roer totdat de bouillon is opgenomen.
  6. Stap 6 Blijf bouillon toevoegen, 125 ml per keer en blijf constant roeren, totdat de vloeistof is opgenomen en de rijst zacht is, maar nog wel stevig om in te bijten. Ongeveer 15 tot 20 minuten.
  7. Stap 7 Haal van het vuur. Roer de paddenstoelen en hun vocht, boter, bieslook, en Parmezaanse kaas erdoor.
  8. Stap 8 Breng op smaak met peper en zout. Direct serveren.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 625 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 4 april 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 431 kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigde vetzuren 7 g
Koolhydraten 57 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 3 g
Eiwitten 11 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account