Kip Tikka Masala met bloemkool

Prijs: € 14,59 Recept / € 3,65 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Heerlijke variant op de Indiase Tikka Masala. Even vantevoren langs de toko, want er gaan veel specerijen in, maar het bereiden valt daarna reuze mee! Maak er een paar lekkere naan broden bij. Recept heb ik ook gedeeld.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Vijzel
  • Flinke hapjespan

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 14,59
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 15,13

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de knoflook en gember fijn. Hak de pepertjes zo fijn mogelijk. Verhit een flinke scheut olie in een pan en rooster de mosterdzaadjes. Als ze beginnen te ploppen kan de pit uit. Voeg dit toe aan de fijngesneden specerijen.
    1. knoflook 6 tenen
    2. gember 7 cm
    3. rode chilipeper 2 st
    4. zonnebloemolie
    5. mosterdzaad 1 el
  2. Stap 2 Vijzel of hak de komijn en korianderkorrels. Voeg dit met de paprikapoeder en 2 eetlepels van de garam masala toe aan het kruidenmengsel. Doe vervolgens de helft van dit mengsel in een grote kom, roer de yoghurt erdoor en doe de stukken kip erbij. Hussel alles goed en laat de kip minimaal een uur marineren.
    1. komijnzaad 2 tl
    2. korianderzaad 2 tl
    3. paprikapoeder 1 el
    4. garam masala 2 el
    5. griekse yoghurt 200 ml
    6. kipdijfilet 450 g
  3. Stap 3 Smelt de boter in de pan van de mosterdzaadjes en bak hierin de gesneden ui en de andere helft van het kruidenmengsel 10 minuten op een laag vuur. Niet bruin laten worden. Voeg de kip toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree, de gemalen noten en de zwarte kardemom toe. Giet er 2 dl kippenbouillon bij. Laat een half uurtje inkoken. Voeg de bloemkool roosjes toe. Roer alles goed door en laat het nog eens 15 minuten zachtjes inkoken.
    1. ongezouten roomboter 1 klontje
    2. ui 2 st
    3. kipdijfilet 450 g
    4. tomatenpuree 2 el
    5. cashewnoten ongezouten handjevol
    6. zwarte kardemompeulen 3 st
    7. kippenbouillon 200 ml
    8. bloemkool 1 st
  4. Stap 4 Roer de kokosmelk door de saus en knijp de limoen er boven uit. Serveer met rijst en saag paneer of zelfgebakken naanbrood (zie hiervoor mijn andere recept)
    1. kokosmelk 200 ml
    2. limoen 1 st
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik zoveel mogelijk verse ingrediënten, bijv. gemberwortel in plaats van gemberpoeder. Dit is écht zoveel lekkerder!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 174 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 18 mei 2025

Tip

Gebruik zoveel mogelijk verse ingrediënten, bijv. gemberwortel in plaats van gemberpoeder. Dit is écht zoveel lekkerder!

Voedingswaarden

Per portie
5 / 10
Smaakvol, maar vetrijk

Dit Tikka Masala gerecht is rijk aan smaak door de vele specerijen, kip en groenten zoals bloemkool. Het levert eiwitten, vitamines en vezels. Echter, het gebruik van kippendij, kokosmelk, dikke yoghurt, cashewnoten, olie én roomboter maakt het behoorlijk vetrijk, met name wat betreft verzadigd vet. Hierdoor is het meer een gerecht om incidenteel van te genieten. Voor een gezondere variant kun je kiezen voor kipfilet, halfvolle yoghurt of magere kokosmelk en de hoeveelheid toegevoegd vet beperken.

Energie 491 kcal
Vetten 36.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 18.7 g
Koolhydraten 28.2 g
waarvan suikers 10.1 g
Vezels 7.3 g
Eiwitten 20 g
Zout 0.4 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account