Italiaanse rundvleesstoofpot met rode wijn en groenten

Prijs: € 20,26 Recept / € 5,07 Per portie
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Italiaans draadjesvlees uit de slowcooker of braadpan. Het vlees is vooraf gemarineerd in rode wijn met de groenten. Daarna gebraden met spekblokjes. Met de marinade, inclusief groenten en tomatenpolpa in de slowcooker gegaard. Bijzonder hieraan is dat een lepel sinaasappelmarmelade is toegevoegd. Dat maakte dit vleesgerecht extra lekker.

  • Voorbereiding
    12 uur
  • Bereiding
    7 uur
  • Totaal
    19 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Marinade
  2. Rundvlees bereiden

Benodigdheden

  • Kom met deksel voor de marinade
  • Koekenpan
  • Slowcooker of braadpan

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 20,26
  • Plus Plus
    € 20,50
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 21,34

Bereiding

  1. Stap 1 Maak een marinade van de groenten en de laurierblaadjes. Leg het rundvlees in deze marinade. Laat het vlees hierin een nacht marineren. Langer mag ook.
    1. riblap 700 g
    2. droge rode wijn 200 ml
    3. winterpeen 70 g
    4. bleekselderij 2 stengels
    5. laurierblad 2 st
  2. Stap 2 Haal het vlees uit de marinade. Dep het vlees droog. Bewaar de marinade.
  3. Stap 3 Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin het drooggedepte vlees samen met de spekblokjes lichtbruin. Voeg de ui en de knoflook eraan toe en bak ook even mee. Blus af met de marinade en breng alles aan de kook. Voeg de tomatenpolpa, Italiaanse kruiden en de sinaasappelmarinade toe. Meng goed door elkaar en doe alles over in de slowcooker.
    1. olijfolie 2 el
    2. riblap 700 g
    3. magere spekblokjes 125 g
    4. rode ui 1 st
    5. knoflook 2 teentjes
    6. tomatenblokjes 400 g
    7. italiaanse kruiden 1 el
    8. sinaasappelmarmelade 1 el
  4. Stap 4 Zet de slowcooker op low. Laat het vlees 6 tot 7 uur garen. Breng de stoofpot op smaak met peper en zout. Verwijder de laurierblaadjes.
    1. peper
    2. zout
    3. laurierblad 2 st
  5. Stap 5 Gebruik je geen slowcooker maar een braadpan, laat de stoofpot dan 2 1/2 tot 3 uur op een lage warmtbron garen.
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Tip

Lekker met pasta en een salade.

Voeg eventueel nog wat gebakken champignons toe aan de stoofpot. Doe dit plm. 30 minuten voor de eindtijd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1879 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 16 mei 2025

Tip

Lekker met pasta en een salade.

Voeg eventueel nog wat gebakken champignons toe aan de stoofpot. Doe dit plm. 30 minuten voor de eindtijd.

Voedingswaarden

Per portie
5 / 10
Matig gezond

Deze stoofpot scoort een 5 op 10. Het is een smaakvol en eiwitrijk gerecht dankzij het rundvlees, en bevat groenten zoals tomaat, ui, wortel en selderij. De score wordt echter gedrukt door de ruime portie rood vlees, het gebruik van spekjes (bewerkt vlees dat vaak zout en verzadigd vet bevat) en de toegevoegde suiker in de sinaasappelmarmelade. Voor een gezondere maaltijd kan de hoeveelheid rood en bewerkt vlees worden verminderd en de portie groenten worden verhoogd.

Energie 643 kcal
Vetten 30.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.2 g
Koolhydraten 21.2 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 3.1 g
Eiwitten 56.4 g
Zout 1.6 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
30 mei 2025 om 21:50
Dank je wel Michel1962voor de 5sterrenvoor dit recept.Groet, Petra