Bloemkoolgratin met kaas en ei

Prijs: € 4,17 Recept / € 2,09 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Erg lekker vegetarisch bloemkoolschoteltje. Onderin de schaal de plakjes aardappel met geraspte kaas, daarop komen de bloemkoolroosjes. Overgoten met losgeklopte eieren gemengd met gebakken uitjes met kerrie. Gegratineerd met geraspte kaas.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 4,17
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 4,58
  • Plus Plus
    € 4,61

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius,
  2. Stap 2 Kook de plakjes aardappel beetgaar in water met zout (plm. 10 minuten) Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in water met zout (plm. 8 minuten) Laat de plakjes aardappel en de bloemkoolroosjes (afzonderlijk) uitlekken in een vergiet of zeef.
    1. vastkokende aardappelen 3 st
    2. bloemkool 1 st
  3. Stap 3 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui lichtbruin. Bak het kerriepoeder even mee. Laat wat afkoelen.
    1. zonnebloemolie 1 el
    2. ui 1 st
    3. kerriepoeder 1 el
  4. Stap 4 Meng de afgekoelde kerrie-uien, melk en de chilisaus door de losgeklopte eieren. Maak op smaak met peper en zout.
    1. zoete chilisaus 2 el
    2. ei 2 st
    3. peper
    4. zout
    5. halfvolle melk 50 ml
  5. Stap 5 Smeer 1 eetlepel olie over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelplakjes. Strooi 40 gram geraspte kaas over de aardappelplakjes. Verdeel daarover de goed uitgelekte bloemkoolroosjes.
    1. zonnebloemolie 1 el
    2. vastkokende aardappelen 3 st
    3. geraspte belegen kaas 40 g
    4. bloemkool 1 st
  6. Stap 6 Giet het ui-ei-mengsel over de bloemkoolroosjes. Strooi de rest (40 gram) van de geraspte kaas erover.
    1. geraspte belegen kaas 40 g
  7. Stap 7 Zet de schaal gedurende 25 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en een mooie lichtbruine kleur heeft gekregen, Garneer met wat gehakte peterselie.
    1. platte peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik room in plaats van melk dat maakt de schotel nog lekkerder.

Reepjes ham of uitgebakken spek zijn ook lekker, maar dan is de schotel natuurlijk niet meer vegetarisch.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 80 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 6 mei 2025

Tip

Gebruik room in plaats van melk dat maakt de schotel nog lekkerder.

Reepjes ham of uitgebakken spek zijn ook lekker, maar dan is de schotel natuurlijk niet meer vegetarisch.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Gematigd gezond

Dit gerecht krijgt een 6 vanwege de goede portie bloemkool, wat bijdraagt aan de vezel- en vitamine-inname, en de aanwezigheid van eiwitten uit ei en koolhydraten uit aardappel. De score wordt echter gedrukt door de aanzienlijke hoeveelheid kaas (80 gram totaal), wat resulteert in veel verzadigd vet en zout, en door de toevoeging van zoete chilisaus die extra suikers levert. Voor een gezondere maaltijd zou de hoeveelheid kaas en chilisaus verminderd kunnen worden of gekozen kunnen worden voor een magere kaasvariant.

Energie 535 kcal
Vetten 19.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 10.6 g
Koolhydraten 65.2 g
waarvan suikers 12.3 g
Vezels 9.8 g
Eiwitten 23.9 g
Zout 1.3 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account