Indisch gekruide hartige taart met gehakt en groenten, zonder kaas

Prijs: € 8,64 Recept / € 2,16 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Lust je geen kaas, dan is dit een taart voor jou. Een hartige taart van bladerdeeg, gevuld met Indisch gekruid gehakt, ui, knoflook, paprika en prei. Overgoten met los geklopte eieren met (slank-)room en daarna gebakken.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Springvorm 20 tot 22 cm.
  • Bakpapier
  • Grote koekenpan of hapjespan
  • Garde
  • Kom

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 8,64
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 8,92
  • Plus Plus
    € 8,97

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. Bekleed de springvorm met bakpapier en daarop het ontdooide bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Zet de beklede springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak het bladerdeeg plm. 10 minuten voor. De bodem komt iets omhoog maar dat is geen probleem. Komt goed met de vulling.
    1. diepvries bladerdeeg 5 plakjes
  2. Stap 2 Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak hierin het gehakt rul en lichtbruin. Kruid het gehakt met peper en zout. Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe en bak mee tot lichtbruin. Voeg de sambal en het kerriepoeder toe en bak omscheppend ook even mee.
    1. arachideolie 2 el
    2. rundergehakt 250 g
    3. peper
    4. zout
    5. ui 2 st
    6. knoflook 2 teentjes
    7. sambal badjak 2 tl
    8. kerriepoeder 1 el
  3. Stap 3 Voeg de paprika en prei toe en bak plm. 5 minuten mee. De groenten moeten beetgaar blijven. Maak het geheel op smaak met de ketjap manis. Laat de gehakt/groentemix wat afkoelen.
    1. paprika 1 st
    2. prei 1 st
    3. ketjap manis 3 el
  4. Stap 4 Druk de bodem van het gebakken bladerdeeg iets naar beneden. Strooi de Seroendeng over de hele bodem. Verdeel het gehakt/groentemengsel erover.
    1. seroendeng 2 el
  5. Stap 5 Meng de los geklopte eieren met de kookroom. Giet dit over het gehaktmengsel en zet de vorm 25 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.
    1. ei 3 st
    2. kookroom 100 ml
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Lekker met een komkommersalade.

In plaats van Seroendeng kun je ook gemalen kokos over de bodem verdelen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 188 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 17 april 2025

Tip

Lekker met een komkommersalade.

In plaats van Seroendeng kun je ook gemalen kokos over de bodem verdelen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 598 kcal
Vetten 38 g
waarvan verzadigde vetzuren 18.1 g
Koolhydraten 42.9 g
waarvan suikers 15.8 g
Vezels 4 g
Eiwitten 21.4 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account