Indische gehaktschotel met wortel, doperwten en gekruide aardappelpuree

Prijs: € 5,79 Recept / € 1,45 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Gesmuld van deze lekkere ovenschotel met Indisch gekruid gehakt, wortel, doperwten en aardappelpuree gekruid met gebakken uitjes en kerrie.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Gehakt en groenten
  2. Aardappelpuree

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan
  • Pureestamper
  • Ovenschaal
  • Pannen

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 5,79
  • Jumbo Jumbo
    € 6,43
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 6,65

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien, knoflook, sambal en tomatenpuree eraan toe en bak even mee. Maak het gehakt op smaak met de ketjap, kerriepoeder, kurkuma, djinten, peper en zout.
    1. arachideolie 2 el
    2. half-om-half gehakt 250 g
    3. ui 2 st
    4. knoflook 3 teentjes
    5. tomatenpuree 1 el
    6. sambal oelek 1 tl
    7. ketjap manis 3 el
    8. kerriepoeder 2 tl
    9. gemalen komijn 0,5 tl
    10. gemalen kurkuma 0,5 tl
    11. peper
    12. zout
  3. Stap 3 Kook de stukjes wortel beetgaar in water met een bouillontablet. Bewaar 2 eetlepels kookvocht. Meng de stukjes wortel met het beetje kookvocht door het gekruide gehakt. Voeg de bevroren doperwten eraan toe en meng alles goed door elkaar. (doperwten ontdooien tijdens de verdere bereiding). Proef en voeg eventueel nog wat naar eigen smaak toe.
    1. winterpeen 5 st
    2. runderbouillonblokje 1 st
    3. diepvries doperwten 100 g
  4. Stap 4 Kook de aardappel gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en zet ze nog even terug op de warmtebron. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Maak de aardappelpuree smeuïg door er de melk en wat boter aan toe te voegen. Kruid de aardappelpuree met de witte peper, Indische gebakken uitjes en de kerrie.
    1. kruimige aardappelen 650 g
    2. melk 100 ml
    3. ongezouten roomboter klontje
    4. gebakken uitjes 50 g
    5. kerriepoeder 2 tl
    6. zout
    7. gemalen witte peper
  5. Stap 5 Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover. Strooi het paneermeel over de aardappelpuree met hier en daar een klein klontje boter.
    1. paneermeel
    2. ongezouten roomboter 10 g
  6. Stap 6 Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de puree een mooie lichtbruine kleur heeft gekregen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Voeg in plaats van doperwten beetgaar gekookte sperziebonen toe.

Je kunt de ovenschotel al ruim tevoren maken. Dan wel iets langer in de oven.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 281 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 15 april 2025

Tip

Voeg in plaats van doperwten beetgaar gekookte sperziebonen toe.

Je kunt de ovenschotel al ruim tevoren maken. Dan wel iets langer in de oven.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 479 kcal
Vetten 19.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.8 g
Koolhydraten 57.5 g
waarvan suikers 19.6 g
Vezels 8.9 g
Eiwitten 20.5 g
Zout 4.2 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Half-om-half gehakt
Arachideolie
Ui
Knoflook
Tomatenpuree
Winterpeen
Runderbouillonblokje
Diepvries doperwten
Ketjap manis
Sambal oelek
Peper
Zout
Kerriepoeder
Gemalen komijn
Gemalen kurkuma
Kruimige aardappelen
Melk
Ongezouten roomboter
Zout
Gemalen witte peper
Kerriepoeder
Gebakken uitjes
Paneermeel
Ongezouten roomboter
Totaal € 5,79 € 6,43 € 6,65 € 7,50 € 7,51

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account