Asperge ovenschotel met ham, ei en aardappeltjes

Prijs: € 7,34 Recept / € 3,67 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Onderin de schaal gekookte aardappelschijfjes, daarop stukjes gekookte asperges, gemengd met ei en gekookte ham. Afgedekt met crème fraîche gemengd met losgeklopt ei en geraspte kaas.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Garde

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 7,34
  • Jumbo Jumbo
    € 7,51
  • Plus Plus
    € 9,07

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Vet de ovenschaal in met boter.
    1. ongezouten roomboter 10 g
  3. Stap 3 Verdeel de aardappelschijfjes onderin de ovenschaal.
    1. vastkokende aardappelen 400 g
  4. Stap 4 Meng de aardappelschijfjes met de ham en het hardgekookte ei. Kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Verdeel de asperges over de aardappelschijfjes.
    1. gekookte ham 100 g
    2. ei 2 st
    3. peper
    4. zout
    5. nootmuskaatpoeder
    6. witte asperges 400 g
  5. Stap 5 Meng het losgeklopte ei met de crème fraîche en de geraspte kaas. Verdeel dit over de aspergeschotel.
    1. ei 1 st
    2. crème fraîche 100 ml
    3. geraspte belegen kaas 50 g
  6. Stap 6 Zet de schaal in de op 200 graden voorverwarmde oven en bak de ovenschotel gedurende 10 tot 25 minuten tot een mooie goudbruine kleur is ontstaan.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Mijn ovenschotel heb ik gemaakt van een restant gekookte krieltjes en gekookte asperges.

Kook de aardappelschijfjes zelf voor in water met zout. Kook de asperges in hun geheel. Laat ze goed uitlekken en snij de asperges in stukjes. (Je kunt hiervoor ook uitgelekte asperges uit een pot gebruiken).

Je kunt de schotel al ruim tevoren voorbereiden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1532 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 15 april 2025

Tip

Mijn ovenschotel heb ik gemaakt van een restant gekookte krieltjes en gekookte asperges.

Kook de aardappelschijfjes zelf voor in water met zout. Kook de asperges in hun geheel. Laat ze goed uitlekken en snij de asperges in stukjes. (Je kunt hiervoor ook uitgelekte asperges uit een pot gebruiken).

Je kunt de schotel al ruim tevoren voorbereiden.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Rijk maar voedzaam

Deze ovenschotel bevat een goede hoeveelheid groente (asperges) en aardappelen, wat zorgt voor vezels en voedingsstoffen. Echter, het gebruik van ham (bewerkt vlees), crème fraîche, kaas en roomboter draagt aanzienlijk bij aan de inname van verzadigd vet en natrium. Hoewel het gerecht gezonde componenten bevat, maken de rijkere ingrediënten het een minder gebalanceerde keuze voor regelmatige consumptie.

Energie 612 kcal
Vetten 35.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 19.9 g
Koolhydraten 41.4 g
waarvan suikers 6.5 g
Vezels 6.4 g
Eiwitten 31.8 g
Zout 2.7 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account