Koreaanse Pittige Zoete Gochujang Kip

5 (1 beoordeling)

Dit recept is een snel wokgerecht met Koreaanse smaken. Serveer met rijst.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min
Pinterest
Koreaanse Pittige Zoete Gochujang Kip
Wist je dat gochujang zijn rijke smaak ontleent aan een lang fermentatieproces?

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten.
  2. Stap 2 Meng in een kleine kom de gochujang, sojasaus, zoete rijstwijn, honing, knoflook, sesamolie en gember.
  3. Stap 3 Verhit de koolzaadolie op middelhoog vuur in een wok of grote koekenpan. Voeg de helft van de kip toe aan de wok. Bak en roer tot de kip niet langer roze is. Ongeveer 5 minuten.
  4. Stap 4 Haal de kip uit de wok. Herhaal met de resterende kip. Doe alle gebakken kipstukjes terug in de wok.
  5. Stap 5 Roer de saus goed door. Voeg toe aan de wok en bak al roerend tot de saus is ingedikt en begint te bubbelen. Ongeveer 3 minuten.
  6. Stap 6 Garneer met sesamzaadjes en bosuitjes. Direct serveren met rijst.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 5738 keer bekeken
  • 11 keer bewaard
  • 28 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 574 kcal
Vetten 16 g
waarvan verzadigde vetzuren 4 g
Koolhydraten 66 g
waarvan suikers 17 g
Vezels 1 g
Eiwitten 42 g
Zout 4.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account