Citroen Polenta Koekjes

(Nog geen beoordelingen)

Deze koekjes hebben een heerlijke combinatie van zoet en zuur.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    35 min
Citroen Polenta Koekjes
Wist je dat citroen polenta koekjes, bekend om hun knapperige textuur en frisse smaak, een unieke draai geven aan traditionele koekjes door de toevoeging van fijngemalen maïsmeel en de schil van verse citroenen?

Ingrediënten

Aantal porties:
15

Bereiding

  1. Stap 1 Klop de boter, poedersuiker, kristalsuiker, 1 eetlepel citroenrasp en vanille-extract samen in een kom tot een glad geheel.
  2. Stap 2 Roer vervolgens de polenta erdoor. Voeg de bloem in 2 porties toe. Meng tot het deeg 1 geheel is. Roer als laatst het citroensap erdoor.
  3. Stap 3 Leg het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak. Kneed zachtjes tot het 1 glad geheel is. Ongeveer 1 minuut. Verdeel in 2 stukken en plaatst op bakpapier. Rol op tot 2 cilinders en verpak goed in vershoudfolie.
  4. Stap 4 Koel de stukken deeg tot ze stevig zijn. Ongeveer 1 uur.
  5. Stap 5 Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet 2 bakplaten in.
  6. Stap 6 Snijd de cilinders in plakken van 2 centimeter dik. Plaats de plakken 2 a 3 centimeter uit elkaar op de bakplaten. Strooi de overgebleven eetlepel citroenrasp erover.
  7. Stap 7 Bak in de voorverwarmde oven tot ze lichtbruin zijn. 15 tot 20 minuten. Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaten voordat je ze naar een rooster overbrengt om volledig af te koelen. Ongeveer 10 minuten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 168 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 26 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 285 kcal
Vetten 14 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 36 g
waarvan suikers 13 g
Vezels 1 g
Eiwitten 4 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account