Gebakken Polenta met Verse Tomaten en Parmezaan

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept is een perfecte manier om verse tomaten te benutten. Het is een heerlijk bijgerecht voor bij een stukje vlees, zoals gegrilde kip of varkenskarbonade.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min
Gebakken Polenta met Verse Tomaten en Parmezaan
Wist je dat als je polenta in de oven bakt, dit niet alleen een prachtige goudbruine korst creëert, maar ook de smaken verdiept, wat resulteert in een rijkere en meer complexe smaakervaring?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. Vet een bakvorm van 20x20 cm in.
  2. Stap 2 Doe water, melk en een eetlepel boter in een pan en breng aan de kook op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de polenta toe en roer met een houten lepel tot het verdikt is. Ongeveer 5 minuten.
  3. Stap 3 Haal van het vuur en roer er 125 gram Parmezaanse kaas en 2 gesneden basilicumblaadjes door. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Stap 4 Schep de polenta in de voorbereide ovenschaal en verdeel de stukjes boter erover.
  5. Stap 5 Bak de polenta in de voorverwarmde oven tot deze bubbelt en bruin begint te worden. Ongeveer 15 tot 20 minuten. Haal uit de oven.
  6. Stap 6 Plaats de plakjes tomaat over de polenta en verdeel de overgebleven basilicumblaadjes over de tomaten en bestrooi met 60 gram Parmezaanse kaas.
  7. Stap 7 Zet terug in de oven en bak tot de tomaten warm zijn en de Parmezaanse kaas gesmolten is. Ongeveer 5 tot 10 minuten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 383 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 26 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 428 kcal
Vetten 21 g
waarvan verzadigde vetzuren 12 g
Koolhydraten 38 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 3 g
Eiwitten 22 g
Zout 2.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account