Verrukkelijke maaltijdsoep met dunne reepjes varkensvlees, vooraf gemarineerd met gyroskruiden. Verder bestaat de soep onder meer uit paprika's, uien, tomaten en roomkaas.
Na één dag is de soep dikker geworden en moet je eventueel nog wat bouillon toevoegen.
In plaats van roomkaas kun je ook crème fraîche gebruiken.
In plaats van schnitzel kun je kipfilet gebruiken. Ook in dunne reepjes snijden.
Na één dag is de soep dikker geworden en moet je eventueel nog wat bouillon toevoegen.
In plaats van roomkaas kun je ook crème fraîche gebruiken.
In plaats van schnitzel kun je kipfilet gebruiken. Ook in dunne reepjes snijden.
Deze gyrossoep is een rijke maaltijdsoep die door de grote hoeveelheid paprika, ui en tomaat een goede basis van groenten en vezels bevat. Het gebruik van magere schnitzelreepjes en light roomkaas zijn bewuste, gezondere keuzes. Desondanks is de hoeveelheid vlees per persoon (125 gram) aan de hoge kant. Het grootste aandachtspunt is het zoutgehalte; de combinatie van kant-en-klare gyroskruiden, bouillon en eventueel extra zout maakt het gerecht waarschijnlijk erg zout. Dit is de voornaamste reden voor de score van een 6.
Energie | 401 kcal |
---|---|
Vetten | 18.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 7.5 g |
Koolhydraten | 27.7 g |
waarvan suikers | 15.7 g |
Vezels | 4.1 g |
Eiwitten | 34.6 g |
Zout | 2.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept