Makkelijke maandag uit de Slowcooker

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Geen zin om lang in de keuken te staan, maar wel in een heerlijke, gemakkelijk en gezonde maaltijd dan is de bereiding in een slowcooker ideaal. Kippendij met sperziebonen en champignons garen in tomatensaus. Serveer met pasta of rijst naar keuze.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    5 uur 30 min
  • Totaal
    5 uur 45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Pan
  • Mes
  • Snijplank

Bereiding

  1. Stap 1 Bestrooi de kipblokjes royaal met peper. Verhit de olie in een pan en bak de kipblokjes even aan. Haal uit de pan en zet opzij.
    1. kipdijfilet 300 g
    2. peper
    3. olijfolie 2 el
  2. Stap 2 Fruit de ui enkele minuten in het overgebleven vet, knijp er de knoflook bovenuit en fruit even mee.
    1. ui 1 st
    2. knoflook 2 teentjes
  3. Stap 3 Leg de kip, ui, champignons, boontjes, alle kruiden, het bouillonblokje, de coco aminos en de tomato frito in de binnenpan van de slowcooker, maal er flink wat peper over (zout) en meng alles heel goed door elkaar.
    1. kipdijfilet 300 g
    2. champignons 250 g
    3. sperziebonen 350 g
    4. kruidenbouillonblokje zonder zout 1 st
    5. paprikapoeder 0,5 tl
    6. chilipoeder
    7. frito 1 pakje
    8. peper
    9. italiaanse kruiden 1 tl
    10. kokos aminos 2 el
  4. Stap 4 Kook 5.30 uur op de low stand. Proef en voeg zo nodig extra kruiden toe.
  5. Stap 5 Serveer met pasta of rijst naar keuze en garneer met wat bladpeterselie.
    1. platte peterselie 1 el
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Verfijn eventueel met een scheutje kookroom.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
350 recepten
  • Donateur
  • 1634 keer bekeken
  • 8 keer bewaard
  • 31 maart 2025

Tip

Verfijn eventueel met een scheutje kookroom.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 423 kcal
Vetten 18.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.8 g
Koolhydraten 42.7 g
waarvan suikers 26.9 g
Vezels 9.2 g
Eiwitten 24.2 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account