Burrito met gehakt

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze verrukkelijke burritos zijn gemaakt met een smakelijke vulling van rundvlees en een zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix. Bereid ze met je favoriete vulling en geniet van een heerlijke maaltijd.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8
  1. Kruiden
  2. Gehakt
  3. Burrito's

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit olie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg knoflook en ui toe en bak 2 minuten tot de ui lichtbruin is.
    1. olijfolie 0,5 el
    2. knoflook 2 teentjes
    3. ui 0,5 st
  2. Stap 2 Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin.
    1. rundergehakt 500 g
  3. Stap 3 Voeg de kruiden toe en bak 1 minuutje. Voeg dan de tomatenpuree en water toe en verwarm 3 minuten tot het water grotendeels verdampt is, maar het vlees nog sappig is. Zet 10 minuten apart om af te koelen.
    1. uienpoeder 1 tl
    2. gedroogde oregano 1 tl
    3. zout 1 tl
    4. gemalen komijn 2 tl
    5. paprikapoeder 2 tl
    6. peper 0,25 tl
    7. gemalen cayennepeper 0,25 tl
    8. tomatenpuree 2 el
    9. water 3 el
  4. Stap 4 Plaats een wrap op het werkoppervlak. Beleg eerst met rijst, daarna gehakt en dan wat sla, maïs, zwarte bonen, tomaat, een beetje rode ui, koriander en kaas. Plaats de vulling net onder het midden van de wrap over de gehele breedte.
    1. rijst 200 g
    2. rundergehakt 500 g
    3. ijsbergsla 150 g
    4. maïs 175 g
    5. zwarte bonen 175 g
    6. tomaat 3 st
    7. rode ui 0,5 st
    8. geraspte kaas 150 g
    9. koriander
  5. Stap 5 Vouw de onderkant op om de vulling te bedekken. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol strak op. Wikkel in aluminiumfolie.
  6. Stap 6 Verwarm in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Een paar minuten aan elke kant om licht krokant en warm aan de buitenkant te maken.
  7. Stap 7 Of bak ze 20 minuten in de folie op 180C in de oven. Dit warmt ze helemaal door en maakt de tortilla iets knapperig.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Voor burrito's die je wilt invriezen kun je kool gebruiken in plaats van sla, omdat kool beter invriest.

Maak je vulling niet te vochtig om een zompige tortilla te voorkomen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 422 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 29 maart 2025

Tip

Voor burrito's die je wilt invriezen kun je kool gebruiken in plaats van sla, omdat kool beter invriest.

Maak je vulling niet te vochtig om een zompige tortilla te voorkomen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 511 kcal
Vetten 16 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.9 g
Koolhydraten 65 g
waarvan suikers 4.1 g
Vezels 6.1 g
Eiwitten 26 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account