Pittige Aziatisch gekruide sperziebonen

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De sperziebonen heb ik voorgekookt en daarna gemengd met gebakken ui, knoflook, sambal en sojasaus.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de sperziebonen beetgaar in water met een bouillontablet. Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet.
    1. sperziebonen 400 g
    2. bouillonblokje 1 st
    3. water
  2. Stap 2 Verhit de olie in de pan en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Bak de sambal badjak even mee.
    1. zonnebloemolie 2 el
    2. ui 1 st
    3. knoflook 2 teentjes
    4. sambal badjak 1 tl
  3. Stap 3 Voeg de sperziebonen eraan toe en meng alles goed door elkaar. Maak op smaak met sojasaus, zwarte peper en honing.
    1. sojasaus 2 el
    2. peper
    3. honing 0,5 el
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt ook snijbonen gebruiken.

Sambal oelek kan ook maar gebruik dan iets minder.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 358 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 15 maart 2025

Tip

Je kunt ook snijbonen gebruiken.

Sambal oelek kan ook maar gebruik dan iets minder.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Redelijk gezond

Dit bijgerecht scoort een 6 omdat de basis van sperziebonen, ui en knoflook erg gezond is en een goede manier om aan je dagelijkse portie groenten te komen. De toevoeging van zowel een bouillontablet als sojasaus maakt het gerecht echter erg zout. Ook de honing voegt onnodige suikers toe. Om deze redenen is het een smakelijk groentegerecht, maar niet de meest gezonde keuze.

Energie 69 kcal
Vetten 1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.1 g
Koolhydraten 13.6 g
waarvan suikers 7.2 g
Vezels 3.4 g
Eiwitten 3.5 g
Zout 2.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account