De sperziebonen heb ik voorgekookt en daarna gemengd met gebakken ui, knoflook, sambal en sojasaus.
Je kunt ook snijbonen gebruiken.
Sambal oelek kan ook maar gebruik dan iets minder.
Je kunt ook snijbonen gebruiken.
Sambal oelek kan ook maar gebruik dan iets minder.
Dit bijgerecht scoort een 6 omdat de basis van sperziebonen, ui en knoflook erg gezond is en een goede manier om aan je dagelijkse portie groenten te komen. De toevoeging van zowel een bouillontablet als sojasaus maakt het gerecht echter erg zout. Ook de honing voegt onnodige suikers toe. Om deze redenen is het een smakelijk groentegerecht, maar niet de meest gezonde keuze.
Energie | 69 kcal |
---|---|
Vetten | 1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.1 g |
Koolhydraten | 13.6 g |
waarvan suikers | 7.2 g |
Vezels | 3.4 g |
Eiwitten | 3.5 g |
Zout | 2.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept