Sappige, Smaakvolle Slowcooker Sukadelappen

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Nog steeds sta ik in de probeer modus om in een slowcooker gerechten te bereiden. Aanstaande woensdag komt mijn zus en zwager een maaltijd die ( in hun slowcooker bereid is ) bij ons genieten. Mijn probeer fase eindigt dan en ga ik zeker een apparaat aanschaffen.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    8 uur
  • Totaal
    8 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Snijplank
  • Mes
  • Slowcooker

Bereiding

  1. Stap 1 Bestrooi de sukadelappen met peper uit de molen en zout naar smaak.
    1. sukadelap 750 g
    2. peper
    3. zout
  2. Stap 2 Bestuif de sukade met bloem.
    1. bloem
  3. Stap 3 Steek de kruidnagels in het sjalotje. Fruit de uien enkele minuten, knijp de knoflook erboven uit en fruit even mee. Breng dit over in de binnenpan van de slowcooker.
    1. kruidnagel 5 st
    2. sjalot 1 st
    3. ui 1 st
    4. knoflook 2 tenen
    5. vloeibare margarine
  4. Stap 4 Bak de met bloem bestoven sukadelappen 3 à 4 minuten aan elke kant en leg ze boven op de uien.
  5. Stap 5 Los het runder bouillonblokje op in 200 ml water. Klop een saus van rode wijnazijn, ketjap, soja, mosterd en voeg dit aan de binnenpan toe evenals de bouillon en laurierblaadjes.
    1. water 200 ml
    2. runderbouillonblokje minder zout 1 st
    3. rode wijnazijn 2 el
    4. ketjap manis 1 el
    5. sojasaus 1 el
    6. milde mosterd 1,5 tl
    7. laurierblad 3 st
  6. Stap 6 Sluit de pan, zet de slocooker voor 8 uur op low en geniet straks van mals, sappig, smaakvol sukadevlees.
  7. Stap 7 Serveer met groente en aardappelgarnituur naar keuze.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van sukadelappen kun je ook riblappen of runderlappen nemen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1080 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 16 maart 2025

Tip

In plaats van sukadelappen kun je ook riblappen of runderlappen nemen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 281 kcal
Vetten 13 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.1 g
Koolhydraten 14.9 g
waarvan suikers 5.4 g
Vezels 2.3 g
Eiwitten 27.8 g
Zout 1.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account